Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Elhozott kiscicát nem tudom...

Elhozott kiscicát nem tudom szeretni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Interneten keresztül kiválasztottunk egy kiscicát aki elhozhattunk. Az én ötletem volt mert szeretem a cicákat. Ahonnan elhoztuk ott a csaj nem is engedte hogy bemenjünk csak kihozta hordozóba meg sem tudtam nézni. Itthon láttam hogy még 8 hetes sincs kicsike. Azóta se éjjelem se nappalom. Rág de szó szerint mindent, almot, macskaházát, kezem. Kapar de veszettül, a kanapéba befúrta már magát, a kezem kaparófának nézi. Este nem lehet aludni mert ha egyedül marad keservesen nyávog. Sőt nappal is ha nem foglalkozol vele. Régebben volt pár cicám és egyik sem volt ilyen rossz

Nem tudom mit tegyek páromnak nem is merem mondani mert ő szereti. Én viszont nem. Amióta itt van egy filmet nem lehet megnézni nyugodtan a kanapén mert a nyakamba ugrik és rágja a nyakam meg a hajam is eszi. Teljesen tanácstalan vagyok...

2020. jún. 14. 18:02
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Régebben anyuéknál volt több cicám és mindet én szoktattam be egy sem volt ilyen. Egyik sem játszott kimeredt karmokkal meg nyavíkolt non stop
2020. jún. 14. 18:14
 12/38 A kérdező kommentje:
Próbálom nevelni hogy sicc meg lespriccelem kis vízzel ha kapar de le sem tojja. Van neki egy szörmés kiskuckója. Nah abból kitépkedte már a szőrt mint egy kutya kb. Bántani nem fogom meg ráütni mással meg mivel neveljem? Tanácsokat szeretnék kapni. A kezem már tiszta seb
2020. jún. 14. 18:17
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

Remélem lesz olyan aki konkrétabb tanácsokkal is él, mert én bevallom, hogy nem nagyon neveltem a macskákat, azon túl hogy "siccektem" ha rosszat csináltak (annak ellenére hogy nem hatott)... De az én egyik macskám vagy 9 hónapos koráig olyan volt mint a tiéd, aztán pedig olyan lett mint egy nagyon nyugis labrador retriever.

A legkedvesebb cicus a világon.

Nem tudom mikor lett ilyen pontosan, de fokozatosan megváltozott.

Azért viszonyulj a cicához szeretettel, jó táppal etesd, lássa orvos és amint lehet ivartalaníttassátok.

2020. jún. 14. 18:25
 14/38 A kérdező kommentje:
Orvosnál voltam vele semmi baja. Az első oltást is megkapta már.jó kajával etetem. Eszik is rendesen ezzel semmi probléma.
2020. jún. 14. 18:27
 15/38 anonim ***** válasza:
Ajánlom Jackson Galaxy könyveit
2020. jún. 14. 18:39
 16/38 anonim ***** válasza:
92%
Az enyém is ilyen kva rossz kiscica volt, csak nekem sokkal több türelmem volt hozzá, nem akadtam ki. Ő is kb 9 hónapos koráig volt nehéz eset, aztán lenyugodott, azóta tök normális macska, már 6 éves.
2020. jún. 14. 21:05
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem elég gyakori kismacskaknal. Legalábbis a milyenk is ilyen volt állandóan nyavogott de aztán már csak akkor ha nem jöhetett be a szobába, úgyhogy elérte hogy bejohetett:) de nem rémlik hogy rossz cica volt, kinőtte ezeket és aludt helyette, mondjuk mindig valami tilos helyen, ruhás szekrényben stb de szelíd volt a sok simitől és nem karmolt
2020. jún. 15. 01:19
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt tudom elmondani, mikor én megmentettem és hazavittem egy kismacskát eleinte iszonyú fárasztó volt, mert folyamatos felügyeletet igényelt amire egyáltalán nem számítottam.

Az első 2 hónap volt nagyon nehéz, abból is az első, aztán fokozatosan önlálló lett és teljesen jól alakult minden. Erőltess magadra egy kis türelmet meg megértést ha már te akartad. Nem a macska hibája, te akartad, az meg nincs kőbe vésve, hogy az ember mindig csak jól jár.

2020. jún. 15. 08:02
 19/38 A kérdező kommentje:
Én egy nyugodt barátságos cicát akartam nem olyat aki kaparófának néz :). Mellesleg van neki egy jó nagy kaparófás bútora de le sem tojja inkább a kanapét szedi szét. De lehet jobb tényleg egy szakembert megkérdezni mert itt gyakorlati tanácsot nem kapok :(
2020. jún. 15. 08:29
 20/38 anonim ***** válasza:
100%
A gyakorlati tanács az, hogy türelem, játssz vele, hogy elfáradjon, és nem lesz ereje rongálni. De egy kiscica alapvetően ilyen. Ha olyan cicát akarsz, aki nem rongál, es egyből jól viselkedik, akkor nagyon kedves, szép felnőtt macskát vihetsz haza menhelyekről. Kismacska szerintem nem való neked, semmi türelmed hozzá.
2020. jún. 15. 09:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!