Hogyan fogad a macska hosszabb távollét után?
Kinti alapvetően a cicánk, de be szoktuk engedni. Azon gondolkodunk, ha hosszabb időre (pl. 1 hét) elmegy a gazdi, az hogyan érinti a legtöbb cicát?
Van kint házikója, automata etetője, amit szépen használ. De azért a gazdi kontakt, az mégis gazdi :) Szomszédokkal nem kokettál. Őket max vízcserére kérném meg.
Hát az enyém benti, és elég haragos, mikor egy hétre itthagyom más gondjaira bízva.
Sokat nyarvog olyankor, követ, követeli, hogy simogassam...
Ha kinti, akkor önállóbb is, biztos, hogy ellesz :)
Hát... szerintem macska függő.
A mi macskánk egy mentett cicus. Anyjuk meghalt, 10-ből ketten élték túl. Ő és a nővére. Egy kisfiú cicáról van szó. Sosem bújt oda hozzánk, el volt magába. Kb. 9 hónapos volt amikor elutaztunk 2 napra. A szomszéddal jóba vagyunk így megkértük, hogy etesse-itassa. Egyébként a macskánk kinti-benti macska. Amikor elindultunk nagyon fújt a szél azt hittük félt a széltől azért nem mert előjönni. Majd másnap reggel hívott a szomszéd, hogy megtalálták a cicánkat. A hálószobának becsuktuk az ajtaját, mert úgy láttuk nincs ott senki. Nos ott volt a mi macskánk, az előtt sose nyávogott, mert ugye az anyja nem tudta neki megtanítani. Akkor először nyávogott így hallották meg a szomszédék. Ijedtében bek@kilt a szobába. :D
Amikor hazaértünk szegény depressziós lett. Sokat evett, félt mindentől...stb.
Szóval szerintem a cicustól függ hogy bírja a magányt.
Elég önálló, nem olyan bújós természetű, inkább az a el van magában :D
A gép elemmel is működik, nem áll le, nincs mi elakadjon benne. Ki van próbálva. Egyik szomszéd se kel fel 5:30-kor hétvégén etetni. :/
Hat nem úgy viselkedik mint egy kutya.
Nekünk van macska kutya, mikor párom elment 1-2 hétre az anyjához mikor hazajött, a kutya örült ugrált nyalogatta a macska meg úgy csinált mintha mi sem történt volna. A mi macskánk csak akkor “nyalizik” mikor üres a tálja.
Persze akkor én otthon voltam így nem maradt teljesen egyedül és megkapta a napi simogatást is.
Az én cicáim még nem lett néhány óránál tovább teljesen egyedül itthon hagyva, csak olyan volt, hogy én mentem valahova, de a családom többi tagja meg adott nekik enni helyettem stb.
Amint hazaértem, rohant oda hozzám mindkét cica, és rám voltak függve :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!