Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tudok csiálni egy egyéves...

Mit tudok csiálni egy egyéves lány macskával, ami hozzánk szokott?

Figyelt kérdés

Nem tudom honnan jött, kb fél éve van nálunk. Amikor a sajátunkat etettük mindíg odajött. Mivel lány félő, hogy elszaporodnak a macskák. Ivartalaníttatni nem szeretném, mert egyik ismerősöm macskáját ivartalanították, és néhány nappal később meghalt.

Menhelyre nem szeretném (legalábbis olyanba ahol egy ketrecben élné le az életét)

Örörökbe nem tudom adni, mert akinek macska kell az fiatalabbat akar.

Mit tudok csinálni?

2020. jún. 8. 09:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
84%
A családban nálunk is volt macska ami ivartalanítás után 1 hónap múlva halt meg. Mondjuk nem azért mert rosszul csináltak a műtétet, hanem mert széttépte a szomszédkutyája....
2020. jún. 8. 10:37
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

3 opció van. 1. Ivartalaníttatod. 2. Fogamzásgátló. 3 Hagyod, hadd szaporodjon kedvére.

Mindegyiknek lehet hátránya. Kezdjük az ivartalanítással. Ott maradhat a műtőasztalon, vagy később, valami műhiba által elpusztulhat (mit amit írtál is), megváltozhat a viselkedése. Fogamzásgátló: rákot okozhat. Hagyod szaporodni: Évi akár 3 alomnyi kölyök, méh-és emlő gyulladás, kimerültség, torz, életképtelen kölykök...

Az ivartalanítás miatt meghalhat, a gyógyszer miatt rákos lehet, a folyamatos szaporodás meg az életét és a kölyök életét veszélyezteti. Biztos, hogy baja lesz, ha az egyik opció mellett döntesz? Nem, mert nem minden macska fogékony a felsorolt negatívumokra. Van amelyik ivartalanított macska 20 évig él, van amelyik fogamzásgátlót kap, de nem lesz rákos és van, amelyik anya folyton szül és a kölykökkel is minden rendben. Leginkább egyed függő. Mindegyik opciónál van kockázat, de valamelyik mellett döntened kell.

2020. jún. 8. 13:08
 13/13 anonim ***** válasza:
84%
Vagy ivartalanítod, vagy nagyon sok kiscica gazdája leszel. Amúgy ha menhelyre adnád is, első dolguk lenne ivartalanítani. Tényleg kell neked évente egy alomnyi kiscica? Mind az 5 eddigi cicám ivartalanítva volt, nem letz semmi bajuk, csomó betegség is megelőzhető vele. Pl mikor még nem volt ivartalanítva, az egyiknek begyulladt a méhe. Ha időben elvittem volna, azzal ez megelőzhető lett volna. Aztán meggyógyult, és rögtön ivartalaníttattam is.
2020. jún. 8. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!