A nagy cica durván játszik a kicsivel. Lépjek közbe vagy hagyjam, hogy a nagy magától jöjjön rá, hogy fáj a kicsinek?
Félek, hogy ha közbelépek, akkor nem tanulja meg a nagy, hogy hol a határ, de így meg kinyírja szegényt.
De igazából nem tudom mennyire fáj neki, mert amint elereszti a nagy, már egyből szalad, játszik tovább. Még csak meg sem rázza magát. Csak amikor a nagy úgy játszott vele, mint a plüssével, hogy a két első mancsa és a fogai közé fogja, hátsó lábaival meg rúgja szerencsétlent, úgy visított, mint egy kismalac. De sosincs rajta sérülés, nem fájlalja semmijét és mondm, egyből szaladgál tovább. Szóval nem tudom. Tapasztalat?
Nálunk a 2 éves ivaros kandúr kapott két 1,5 hónapos testvérpárt, voltak harcaik, de a kicsik már 4-5 hónaposan visszafújtak a nagyobbra, és bár kaptak is a nagytól, de maradandó sérülésük sosem lett, pedig nekünk menni kellett dolgozni, volt hogy reggeltől, délután 15 óráig csak hárman voltak a lakásban, elfogadták egymást, és úgy gondolom jó nevelést kaptak a nagytól, mert ma már felnéznek rá, különösen a fiú, a lány makacsabb magának való.
Persze ha a fogásból nem tud kijönni a kisebb, akkor lehet neki segíteni úgy hogy a nagyot leveszed róla, ezt pár alkalom után gondolom megjegyzi és elhagyja majd.
Akkor hagyom, ezért kérdeztem, hogy mivel teszek jót nekik.
Köszönöm!
Nekem is volt a nagy fiú macskám, mellé egy pici. Valaki bedobta a kertembe, és megpróbáltam, hátha kijönnek.
A nagy durván játszott..volt hogy "lenyuszizta" (a hátsó lábával rúgta) a fejét a kicsinek. Szegénynek jó hogy nem tört ki a nyaka. Inkább elajándékoztam.
Amúgy szerette volna, mert mosdatta folyamatosan, és még pisiltette is..csak ha túlzottan belejött a játékba, akkor vadult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!