Az biztos, hogy a cicák tudják, hogy mennyit szabad enniük?
De aranyos, feldől. :)))
Szegénykém, hát lehet most jól be akar lakni, mert fél, nehogy kaja nélkül maradjon. Adjatok neki kevesebbett, és fokozatosan növeljétek, hátha beáll a normális mennyiségre.
Nem tudják. Bár nem annyira mohók mint a kutyák, de ha nincs elég lehetőségük a mozgásra, elhízhatnak.
Az enyém is kiscicaként kóborból befogadott, az első hetekben többet evett mint én. Heti fél kilót gyarapodott. Aztán kimértem az adagját, de kezdett felszedni magára így is. Ezért sétáltatom (fára mászik, futkos). Így is sokat evett, szárazból is. Most kap napi egy csirkenyakat reggel és jó minőségű szárazból kézből etetem este. Ha sokáig vagyok el, akkor rakok neki szárazat (azt be is falja mire hazaérek).
Remélem nem hízik el :)
Egyébként még könyvet is láttam a cicatáplálásról szóval nem egyszerű a történet.
Ahol eddig volt ott biztosan harcolnia kellett a kajáért, és talán ezért eszik meg minden ami előtte van. Az én kis nőstényem is ilyen volt. Két cicamama egyik alomjában ő volt a 8. kiscica. A két alomban volt összesen 18 cicóka, gondolhatod, hogy egymás elöl zabálták el a kaját. Amikor idekerült hozzánk, felfalt egy nagy adag nyers husit, angyalka ki is hányta. Most már másfél éves, de még ritkán most is előfordul, hogy túlzabálja magát.
Tényleg igaz, hogy a cicák tudják, hogy mennyit szabad enniük, de látod vannak kivételek.
Amit tehetsz, hogy nem hagysz előtte kaját egész nap, persze csak akkor, ha többször meg tudod etetni. Ha nem vagy otthon, akkor kénytelen vagy a szárazat előtte hagyni, aztán majd leszokik a zabálásról a kis édes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!