Harap a sziámi macskám?
Azt szeretném megtudni,hogy másnál is harap ez a fajta cica?
Olyan sérüléseket okoz,hogy vérzik a kezem 😿😿
Hogyan tudnám erről leszoktatni? Ha rákoppintok az orrára akkor lesből támad, ha rászólok azért is belém kap. Amúgy,ha éppen nem védekezik akkor nagyon bújos dorombolós.
Elso koron jatssz vele sokat, faraszd le. Egyik oka lehet a harapasnak, ha unatkozik, es igy vadaszatot imitalva szorakoztatja magat. Sose jatsz vele ugy, hogy az ujjad vagy mas testreszed a "preda", mindig eszkozt hasznalj, hogy meg veletlenul se hihesse azt, hogy a kezed-labad jatek. A csaladban mindenki tartsa magat ehhez.
Egy masik ok lehet, amit egy Jackson Galaxy musorban lattam, hogy a macska fenyegetve erzi a teruletet. A musorban egy csak bent tartott macska rendkivul agressziv volt, ha ranezett valaki rogton lapult, morgott, fujt. Az agy alol kiugorva hirtelen labon harapta a gazdait, majd elszaladt. A gazdai laba csupa mely seb volt. Igy nem mertek gyereket vallalni, es az elaltatasan gondolkoztak. Galaxy ugy sejtette, hogy a kertbe bejaro szomszed macska jelenlete okozhatja a dolgot, hiaba nem kijaro macskarol van szo. A teraszra nezo uvegajtora alul takarast tettek, hogy a kinti macska ne latsszon, minden szobaba plafon kozelig macskapolcokat szereltek, hogy sok menekuloutvonala legyen. A kertbe pedig mozgaserzekelos ontozoket szereltek, ami tavol tartotta a macskakat onnan. Par het elteltevel a macska olyan szelid bujos kezesbarany lett, hogy ra se lehetett ismerni, tobbet nem tamadott senkire.
Gondolom nalatok azert nem ennyire gaz a helyzet, de ki tudja hatha ilyesmi is szoba johet.
Nagyon ajanlom egyebkent Jackson Galaxy videosorozatait macska viselkedes-problemakrol, ha tudsz angolul.
Ahogy írják ez nem fajtafüggő.
Sok cica megharapja a gazdáját.
-Játssz vele naponta 1-1,5 órácskát. Fáraszd le.
-Ha látod, hogy cserkészi be a lábadat vond el a figyelmét.
Egy játékkal, kajával, hangoskodással, vagy esetleg spricceld le vízzel. [NE üss neki oda, az én cicámat is így próbáltam fegyelmezni de egyre rosszabb lett].
Az én házi- és ragdoll macsekom is szokott harapni ha olyan kedvük van. És szívesen le is vadássza a folyosón a lábamat.
Nem verem a cicát és nem is fogom soha megütni. A kis orkoppintást se fogom többet csinálni ezt megigérem!1x koppintottam oda. Annál jobban szeretem a kis gézengúz cicukámat. Le vagyunk a férjemmel %- olva és más örömünk nem nagyon van a cicán kívül..😻😻😻
Sokat játszunk vele. Nem rég lett ivartalanítva és épp hogy betöltötte az 1 évet.(lány cica) Mostanában mintha nyugisabb lenne. Imadjuk őt úgyhogy az a célunk,hogy boldog legyen a cica nálunk.😻😻😻
Köszi mindenkinek!
Az enyém is harap. Ha popón csapom, vagy leszedem magamról akkor pszichopata mód hátrahúzza a fülét és nekem akar ugrani.
Én vissza szoktam harapni gyengén, a nyakánál, akkor abba hagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!