Van egy 2 éves kislányom, aki nagyon nagyon szereti a cicákat. Kb 1 éves korában anyukámék cicája csúnyán össze karmolta a lányom, akkoriban félt is a macskáktól, azonban ahogy nő annál jobban érdekli. Férjemmel gondolkodtunk, hogy kapjon e a lányom cicát, azonban nem szeretném ha ismét össze-vissza lenne karmolva,illetve jön a kistesó is, úgyhogy nagy dilemmában vagyok. A kislányom nagyon szeretne cicát,ha esetleg úgy adódna,hogy kapna, természetesen féregtelenítést, bolhaírtó cseppet stb.ezeket megkapná a macska. Egyébként panel lakásban lakunk. Azt tudom, hogy én várandósan nem takaríthatom az almot.
10: ez a szülő hanyagsága, ha egy gyerek így viselkedik egy állattal. 1 éves volt a cicánk az első gyerek születésekor, amint elkezdett mászni, és oda tudott menni a macskához, mentem vele, és fogtam a kezét, mutattam a simogató mozdulatot. A gyerekben így elég hamar rögzült, hogy így nyúlunk a macskához, sose bántotta, mert nem hagytam neki. Ugyanígy a második gyerekkel. Ő most 16 hónapos, de már rég tudja, hogy nyúlunk az állatokhoz.
Szóval nem olyan macskát kell választani, amelyik tűri a nyúzást, meg kell tanítani a gyereket, hogy nem nyúzzuk az állatokat.
2020. máj. 24. 14:42
12/18 anonim válasza:
11. a szülő sem lehet ott mindenhol. A gyerek gondolkodása más mint a felnőtt emberé, és meg sem fordul esetleg benne hogy az rossz. Az első cicánkat vidéki nagymamámtól hoztuk és én ott nyaraltam nála szülök nélkül persze hogy első adandó alkalommal kilógtam a kiscicákhoz. Nagymamám mikor rajtakapott hogy szegény állatot a farkánál fogva emelem egyből rácsapott a kezemre (nem erősen) és elmagyarázta hogy ez a cicának fáj nem játék megmutatta hogyan kel megfogni felvenni tartani, de akkor már a cica egy életre megutált. 3 éves voltam és annak ellenére hogy otthon nyulakat tartottunk és velük nem bántam "durván" valahogy a macskánál nem gondoltam végig hogy nem kéne a farkánál fogva rángatni. A gyerekek nagyon hülye dolgokat tudnak csinálni, de hát gyerekek.
2020. máj. 24. 15:05
13/18 anonim válasza:
12: igen, ezért nem kell felügyelet nélkül odaengedni az állathoz.
2020. máj. 24. 15:33
14/18 anonim válasza:
13. Mond már meg hol írtam én azt hogy oda engedtek? Akárhogy is nézem azt írtam hogy ki szöktem hozzájuk. Hülye de leleményes gyerek voltam.
2020. máj. 24. 16:05
15/18 anonim válasza:
Hát nem tudom, 5 éves a nagyobbik gyerekem, de még sosem tudott sehova menni az engedélyem nélkül. Ennél kisebb gyerek pláne nem megy sehova felügyelet nélkül, a nagyobb meg már tudja, mit szabad és mit nem.
2020. máj. 24. 16:19
16/18 anonim válasza:
12est jól lepontoztátok de dögöljek meg nem látom be miért? A megfogalmazás kulturált. A történet nem tartalmaz semmi durva dolgot, mert valljuk be azért látszik hogy az állatot nem kínozta csak hülye volt mármint 12es gyerekként. Ráadásul ha jól értelmezem 12es=10sel, tehát a ki történtével alá akarta támasztani az állítását miszerint nem minden macska idézem "tűri hogy nyúzzák". Itt jegyezném meg hogy a macskánál miden nyúzásnak számít amit ő nem akar, tehát ha te szereted a cicukád hasikáját vakargatni de ő nem akkor a cica szempontjából az nyúzásnak számít ha mégis megpróbálod.
Az én cicám például egyáltalán nem való gyerek mellé mert csak akor lehet simogatni ha ő jön oda simiért és akkor is csak fej tájékon has hát tabu. Minden egyéb esetben agresszívan támad. Egy 2éves gyerek mellé nem vihetsz egy ilyen cicát.
2020. máj. 24. 16:22
17/18 anonim válasza:
Kétéves még kicsi az állathoz. Plusz a kistesó iránti féltékenységet is a macskán fogja leverni. Tapasztalat. Neked lenne energiád egy újszülött és egy kétéves mellet egy macskával is foglalkozni, és itt nem csak a takarításáról beszélek? Én rossz ötletnek tartom.
2020. máj. 24. 21:34
18/18 anonim válasza:
Jelen helyzetetekben én most nem vennék magamhoz cicát. Nem azért, mert veszélyes lehet rád, mert a tömegközlekedéseken és más emberek közt veszélyesebb. Inkább azért várnék, mert a cicának is meg kell szoknia az új környezetet, nektek is meg kell őt ismerni és foglalkozni kell vele, főleg, ha kicsit hoztok. Jelenleg egy 2 éves gyerek és csecsemő mellett a cicára lesz a legkevesebb időtök és energiátok, amiből csak baj szokott lenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!