Halott kismacskát hogy jobb kiszedni a többi kiscica közül?
A cicánkat későn vittük el miskároltatni, kiderült hogy vemhes lett így nem akartuk már elvetetni a kiscicáit.
Most megszülettek 2 napja, mára meghalt az egyik.
Az egyik ismerősöm azt mondja az anyja szeme láttára kell kiszedni a halott kiscicát hogy ne keresse, a másik meg azt mondja hogy csak úgy ha nem látja az anyuka.
Melyik a jobb megoldás?
Azt hallottam hog a többi élő kiscicának baja lehet tőle
Mert van még 3
Ötvözd a két módszert. Próbáld rávezetni az anya macskát, hogy az a kiscica nem él. Úgy értem, hogy szaglássza meg vagy akár piszkálgassa (ha még nem tette)
Ha úgy látod felfogta, tereld el a figyelmét és vidd el a halott kicsit.
Jézusom, nem eszi meg a halott kismacskákat🤣 A természetben is ott hagyja őket.
Szerintem vedd ki nyugodtan tőle. Egyszer mentettem kiscicákat anyával együtt, viszont másnapra meghalt egy kicsi. Az anya nem is kereste, a többieket szopiztatta, a halott kiscica pedig 2 méterre volt tőlük.
Minden rosszindulat nélkül: ezért lett volna jobb vemhesen is ivartalanítani. Akkor nem hullananák a kiscicák, és te nem vakaróznál hozzá nem értve, hogy most mihez is kezdj. (Félre ne érts, nyilván nem kell hozzá értened, nem voltál még ilyen helyzetben, de jobb lett volna elkerülni.)
Ha elpusztult, az nagy eséllyel azt jelenti, hogy az anyamacska nem tudja/akarja megfelelően ellátni őket (gondolom, fiatalka lehet még). Vedd el nyugodtan a halott kicsit, keresni nem fogja, a többi kicsi mellől pedig jobb hamar eltávolítani.
Figyelj a többi kicsire, gondoskodik e róluk megfelelően, és mérd őket konyhamérlegen, gyarapodik e megfelelően a súlyuk, mert ha nem elég tápláló az anyacica teje, az is nagy gond lehet. Ha nem híznak rohamosan, akkor tápszerezni kellhet őket.
#4 A természetben is megbetegszik tőle a többi cica, csak általában az nem érdekel senkit.
Ez egy házi cica, gazdája van, akinek az a feladata hogy vigyázzon rá.
Kérdező, mihamarabb vedd ki! Nem számít hogy látja-e vagy sem az anyja.
Tudja, hogy halott, nem fog nyávogni utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!