Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nőstény cica ivartlanítása?!

Nőstény cica ivartlanítása?!

Figyelt kérdés

Üdv!

Szeretném megtudni, hogy ivartalanítás után kb. mennyi a lvbadozási idő? Varratszedés itt is van? Mikre kell figyelni?

Előre is köszönöm!

2010. júl. 29. 16:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Arra kell figyelni, hogy műtét előtt egy napig ne egyen, és fél napig ne is igyon. A műtét után általában aznap még kókadt, másnapra mintha misem történt volna, csak kopasz a hasa. Azért nem árt rá vigyázni, mert a varratokat pl. kiszedegetheti magának idejekorán, ha piszkálni akarja a sebet, akkor tölcsér kell a fejére.

Varratszedés van, de az 3mp. Ja és amíg nem tér magához teljesen, addig sem szabad etetni, vagy itatni, illetve érdemes neki venni kifejezetten hasi műtét utánra kitalált kaját ( a Royal Caninnak van pl.) ez elég drága, de igazából egy cica nem eszik sokat, egyszer ki lehet bírni. Azért jó, mert könnyen emészthető pépes, így híg lesz tőle a széklete, és nem fog fájni neki kakálás közben a hasa.

Ja igen, és még arra figyelj, hogy műtét után ernyedtek az izmok, ezért elképzelhető, hogy maga alá vizel, mert egyszerűen elengedi. Nem kell izgulni, hamar helyre áll minden.

Gratulálok a döntéshez, és nyugalom! Én régen minden állatom műtétjénél halálra izgultam magam, aztán meggyőztem a doktornőt, hogy mindenkinek jobb lenne, ha ott lehetnék én is a műtőben. Rendes volt, megengedte, azóta 3 műtétet néztem végig a feje fölött, és kérdezgettem közben, mindenre válaszolt, úgyhogy mostmár nem parázok egyáltalán. Ha bírod az ilyesmit, próbáld meg te is, hátha bent maradhatsz. Sokan nem szeretik, de én már csak ahhoz a dokihoz járok, aki beenged.

2010. júl. 29. 17:55
 2/3 A kérdező kommentje:

Szia, köszönöm a választ!

A gallért kb mennyi ideig kell viselnie és kb mennyi idő telik el a műtét után a varratszedésig?

2010. júl. 29. 18:04
 3/3 anonim ***** válasza:

Nos,régebben nekem is volt olyan macskám,akinek gallért raktunk a fejére,de sztem csak azért,mert ő volt az első cica,és nem volt tapasztalatunk,de szerintem nem kell(hacsak nem vakargatja,tépi folyton).A mostani macskám is most volt ivartalanítva,ő is kitépte az egyik varratot,ennek ellenére nem raktunk rá gallért,és nem is lett baj belőle.Szal ha nem piszkálja a nap 24 órában úgy,hogy szépen sorban ki is tépkedi,akkor nem érdemes szerintem,mert elégé megviseli szegény macskát :S

Kb 10 nap múlva kell menni varratszedésre.

2010. júl. 30. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!