Férges (volt) a kismacskám, mi is el fogjuk kapni?
Én is befogadtam egy kóbor cicát szóval megértem hogy rosszul vagy a "sünöktől" az alomtálcában.
Nekem azt mondta az orvos hogy nagyon kicsi az esélye a féreg átterjedésének. Az enyémben orsóféreg volt amik életük során több átalakulási fázison mennek át.
A pete amit a macska ürít nem fertőz embert mert először a földben kell átalakulnia valami lárvává. A lárvát normális esetben egy egér vagy madár eszi meg, ott is átalakul valamivé, azt meg megeszi a macska, anyatejjel meg megkapják a kicsik. Így egy befogadott kiscica szinte 100% hogy fertőzött orsóféreggel.
Mivel felnőtt ember sem földet sem macskaszart nem eszik, ellenben gyakran kezet mos, ezért nagyon kicsi az esélye hogy megfertőződjön (mondjuk mosatlan zöldséggel még így is meglehet). A kisgyerekek meg mindent megfogdosnak, megeszik a földet, szopogatják az ujjuk ezért ők könnyebben elkapják.
Milyen férgek voltak, be tudtad azonosítani?
Szia, utolsó!
azt hiszem, az enyémben is orsóféreg volt. utána néztem neten a macska férgeinek és erre illett a leírás. meg ezt az is alátámasztja, hogy ez a leggyakoribb féreg a macskában. 2-3 ürítésnél láttam férget (sárgásfehér, olyan volt mint a spagetti) de már egyáltalán nem. a hasa is visszahúzódott a kicsinek valamennyire. akkor már meggyógyult? 2 hét múlva megismétli a doki a féreghajtást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!