Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Férges (volt) a kismacskám,...

Férges (volt) a kismacskám, mi is el fogjuk kapni?

Figyelt kérdés
Talált kiscica, 10-12 hetes a doki szerint. Tegnap voltunk doktorbácsinál, kapott féreghajtó gyógyszert. A féreg már elkezdett belőle ürülni, előbb láttam alomtakarításkor. Most akkor mi lesz? 4 napja van nálunk a kicsi, ez idő alatt mi is megfertőződtünk?:S mit tegyek?
2010. júl. 29. 13:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
El lehet kapni állattól a féregfertőzést,ha nem mosol alaposan kezet utána vagy alomtakaritás után,vagy hagyod h nyalogassa a kezed arcod és igy a szádba kerülhet a pete ami benned féreggé alakul.De ne aggódj ezen ha igy is lesz akkor a székletedben észre fogod venni és gyógyszerrel könnyen kezelhető lesz.
2010. júl. 29. 13:56
 2/13 anonim ***** válasza:
Nekem a kisbabám egyszer elkapta, mert játszott a macskával és nem vettük észre. Sikló nagyságú férgek csúszkáltak a székletében.
2010. júl. 29. 13:58
 3/13 anonim ***** válasza:
57%
Persze, hogy elkaphatod, az emberek 50% szokott így megfertőzödni macskáktól, kutyáktól, sertésektől stb!!! Ha kigyógyult a macskád, kérj a háziorvostól egy bélmosásos beutalót. Akkor biztos elkerülitek a fertőést.
2010. júl. 29. 14:00
 4/13 anonim ***** válasza:
64%
Nem értem miért nézik le egyesek a kérdezőt, igen, teljes joggal aggódsz h elkaphatod,ha nem takarítasz normálisan utána,nem mosol mindig kezet,és nem ügyelsz a higéniára! A macska után, bármit amit használt, ki kell főzni és ezáltal sterilizálni,ugyanis a férgek petéi bárhol maradhatnak utána amerre csak járt! Többi állattól,és tőletek is tartsd távol,amig meg nem gyógyul!
2010. júl. 29. 14:07
 5/13 A kérdező kommentje:

Első, szerintem inkább neked kéne egy beutaló a diliosztályra, ha egy teljesen normális és jogos kérdés hatására így kirohansz...

a többieknek köszönöm.

sajnos már érintkeztem a macskával, mielőtt nem tudtunk a fertőzéséről velem is aludt több éjszakán át..

micsoda?? bélmosás féreg miatt? ezt ugye te sem gondoltad komolyan?

2010. júl. 29. 16:17
 6/13 anonim ***** válasza:
Szerinted hogy kellene kisterilizálni a gyomrod? Akkor meg vegyél hashajtót, de ki kell pucolni a beleidet!
2010. júl. 29. 16:55
 7/13 A kérdező kommentje:
Tudomásom szerint direkt féreghajtó gyógyszert adnak:D
2010. júl. 29. 17:14
 8/13 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de ez a bélmosásdi akkora marhaság, hogy azt hittem szívatsz.
2010. júl. 29. 17:15
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Csak a galandférget kaphatod el, a többieknek nem jó az emberi szervezet. Nézd meg, hogy olyasmi volt-e. Ezek hosszú fehér fonalszerű férgek. [link]

Ha nincs hasmenésed, és semmit sem látsz a saját ürülékedben, akkor ne nagyon aggódj, de ha félsz, akkor vegyél emberi féreghajtót a patikában biztos segítenek.

Amúgy a fokhagyma a népi gyógymód férgek ellen, úgyhogy ha azt szeretitek, akkor vacsorára csináljatok valami jó fokhagymás vacsit. És a higiéniára mostantól figyeljetek nagyon, amíg meg nem gyógyul.

2010. júl. 29. 18:03
 10/13 anonim ***** válasza:

én ugy tudtam a bélmosás a méregtelenítés miatt a jó:DDDD

De férgek ellen?:)))))

A pici petéket nem mossa ki teljesen a beleidből azok bárhol megtapadnak,ugyhogy ha gyanús jelet látsz akkor csak gyógyszerrel kezelhető.

2010. júl. 29. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!