Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Anyám a sirba kerget folyton...

Anyám a sirba kerget folyton megmenti a madarakat a macskám elől (? )

Figyelt kérdés

Múltkor elkapott a cicám egy cinkét

Nem voltam itthon anya mesélte de elvette tőle a cinke elrepült (fejbevágta seprűvel a macskát hogy engedje el😂😂) ma reggel elkapott egy verebet

Amikor elkapta a cinkét azt mondta hogy azt ne bántsa mert olyan szép madár majd ha elkap egy verebet azt hagyni fogja mert hogy abból amúgy is rengeteg van

Ma elkapott egyet meg is harapta (erre keltem) anyám megmentette a verebet kivitte a járdára ahol már nem megy a macska

Megharapta azt mondta nem tudott elrepülni egy jó ideig de aztán elment

Mondtam anyának hogy megyek vissza hozom a verebet a cicának mert hogy a múltkor azt mondta a verebet szabad de addigra elment

Mit csináljak anyával hogy ne vegye el folyton a madarakat?

2020. máj. 10. 09:06
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, én azért örülök, hogy nem olyan vagyok, mint te. Pedig nekem is van macskám, mindig is volt, és nekem is fontosabb a macskám, mint egy veréb. Ha választani kell. De nem kell!

Mi a fenének kellene játszania a macskának egy élő állattal?

Úgy azért képzeld el, hogy te vagy egy náladnál sokkal nagyobb élőlény szájában. Nem megy?

Sajnos, a hozzád hasonló gazdik miatt nem szeretik sokan a cicceket.

Az hogy, a macska vadászik, a természet törvénye, de ahogy te itt előadod, már megbocsáss...

Jó néhány éve szemtanuja voltam egy éjszaka, ahogy egy csapat kóbor kutya levadászott egy macskát. Nem sokat tudtam tenni, közéjük dobtam egy követ. Elfutottak, de a cicc már nem élt, amire odaértem. Amíg élek, kísérteni fog a jelenet. Pedig ők is csak játszottak a szerencsétlen macskával.

Na innen fuss neki még egyszer.

2020. máj. 10. 16:13
 22/31 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
34%
Előző, nagyon jól összefoglaltad, remélem tényleg átgondolja a kérdező, amiket írtál.
2020. máj. 10. 18:27
 23/31 anonim ***** válasza:
64%

Még szerencse, hogy nem mindenki ilyen mentálisú, mint te.

Az én kutyám imád játszani a macskákkal. Ha egyszer elkapná a tiédet, nem lépnék közbe, mert nekem fontosabb a kutyám, mint egy macska. Macskából annyi van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni

Természetesen én nem így gondolkodom, de hátha így megérted kérdező...

2020. máj. 10. 20:12
 24/31 anonim ***** válasza:
16%

Ajj már, hagyjátok a Kérdezőt, igaza van!

A macska akkor is megfogná azt a madarat ha kint élne az utcán és nem kapna plusszba száraz tápot :-) Ha a ragadozók nem vadásznának felborulna a rendszer XD Meg amúgy is, az a madár, egér, gyík, akármi, akit elkap dobálja, szval az sérül, és ha nem hagyjuk a macskának h megegye az már csak szenvedni fog :-(

Mi is megesszük (jó én nem mert allergiás vok rá 😔) a marhahusit, pedig elélnénk salátán is :-)

Hát, kedves Kérdező, nemtudom mit csinálj h anyud hagyja a macsekot vadászni :-b

De azért hajrá!😀

2020. máj. 10. 20:35
 25/31 anonim ***** válasza:
38%

Igen, így van, a macskák (kóbor és kijárós) sok védett állatot levadásznak, amivel veszélybe sodorják ezeket a fajokat. Pláne, hogy a macskák nagyon durván túl vannak szaporodva.

De Ausztráliában és Új-Zélandon sem értették az emberek, mi a baj ezzel, macska hadd bóklásszon, hadd vadásszon... Úgyhogy ennek a hozzáállásnak az lett az eredménye, hogy ebben a két országban tömegesen irtják a macskákat. Ha így haladunk, mi is el fogunk idáig jutni, aztán lehet utálni mindenkit.

2020. máj. 10. 22:11
 26/31 anonim ***** válasza:
17%

"(fejbevágta seprűvel a macskát hogy engedje el"

Én mondjuk őt vágtam volna fejbe ezek után :)

Amúgy nem tudsz vele mit csinálni. Sajnálja a madarakat, nem fog változni a véleménye. Vannak nekem is ilyen ismerőseim.

Legszebb amikor házi állatnak tartja a madarat, kishörcsögöt, stb és a macska előtt járkáltatja a hörcsögöt.

Szegény macska meg ha bántani akarja, akkor kikap.

Elég kétszínű dolog ezért bántani a macskát. A rántott hús amit eszik anyuka vajon honnan került az asztalra? Növényi eredetű?

2020. máj. 11. 08:40
 27/31 anonim ***** válasza:
73%
Egyetértek az előzővel. A rántott hús is állati termék s valahol levágják azt az állatot csak az emberek nem tudják ezt. S a cicákat is hagyni kell vadászni. A madár repül s ha látja hogy ott a macska akkor még magasabbra emelkedik. A macska nem tud repülni. Sérűlt vagy gyenge madár lehet az amelyiket el tudják kapni. Mert az egészséges madarak a villanydrótra is felrepülnek s oda nem megy utánuk a macska. A cicáim van hogy néha fognak verebet s megeszik de ritkán. El vannak lustúlva. S a cicám az egeret sem eszi meg csak játszik vele meg ájulásig pofozgatja. Mikor látom akkor nem engedem Cicának hogy kínozza az egeret s egér elszalad.
2020. máj. 12. 06:38
 28/31 anonim válasza:
34%
A macska túltenyésztett, nem őshonos háziállat. Meg kell akadályozni, hogy beavatkozzon az ökoszisztémába. Tudom, a te egy db macskád csepp a tengerben, de ez ugyanígy van a hulladéközönnel is a csendes óceánban meg a légszennyezéssel is, ne így gondolkodj. A sok egyszeri parasztra jellemző általános felfogás, hogy minek viselkedjen másképp, mint a többi egyszeri paraszt, azzal nem változtatna semmin... Akkor lesz csak fejlődés az emberiség általános felfogásában, akkor csökkenhet az ökológiai lábnyom, ha minél többen ébrednek öntudatra s emelkednek ki gondolkodás révén az egyszeri parasztok hömpölygő tömegéből, s odafigyelnek, hogy ne okozzanak szükségtelen károkat a természeti környezetben.
2020. máj. 13. 07:23
 29/31 anonim ***** válasza:
68%

Excuse me, de a tenyésztett haszonállatok hogy jönnek ide?

A verebek a vadvilág részei, nem azért "sírunk" miattuk, mert jajj szegény állat, hanem mert egy nagyobb rendszer (ökoszisztéma) részei, ahogyan mi is. Ha egy rendszer, gépezet sérül, akkor az egész fennállása veszélybe kerül.

Utána kell olvasni, hogy milyen sáskajáras volt Kínában, amikor kiírtották a környékről a verebeket.

A macskák a magyarországi élővilág szempontjából (igazából kb mindenhol) invazív fajnak számítanak. Veszélyeztetik a vadmacska populációkat (genetikai tisztaság), az énekesmadarakat, ezeknek az állatoknak az amúgy is nehézkes életbenmaradását (beszűkült élettér, korlátozott élelemforrás) tovább nehezíti a macskák által jelentett ökológia nyomás.

Csakhogy ez nem hasonlítható egy természet ragadozó-préda kapcsolathoz, mert ott a két populáció folyamatosan szabályozza egymást (több préda, több ragadozó, kevesebb préda, majd kevesebb ragadozó, így újra elszaporodnak a prédák stb.) míg a házimacskák állománya a felelőtlen állattartók miatt (ivartalanítás elmulasztása) egy évben megsokszorozódik.

1 anya cica ellik egy évben 6 kölykök. Ebből 4 nőstény.

Következő évben, 5 cica ellik 6 kölyköt. Majd 30 cica ellik 6-ot. 3 év alatt kb 130 cicát köszönhetünk egyetlen felelőtlen állattartónak. Persze ez csak egy átlag, de általában minden kölyök életben marad, ugyanis a kóbor cicák könnyen fenntartják magukat a természet kárára.

Egyszerűen be kéne látni, hogy a cicának NEM KELL és nem is kéne madarat fognia, mert háziasított, élete nem a természettől, hanem tőlünk függ, így nagyon káros a vadon élő állatvilágra.

Ajánlom az MME oldalát is a témában...

2020. máj. 13. 11:35
 30/31 A kérdező kommentje:

Jezusom xd jol elvitatkoztok

Kicsit szerintem mar kezdtek elkanyarodni a tematol kedves utolso nem az volt a kerdes hogy anno kr.e. 200ban mik tortentek meg ilyenek

Aki meg anyamat szidta mert fejbe vagta a macskat (A CIROK RESZEVEL AMI NYILVAN NEM FAJDALMAS KOMOLYAN A NAGY ALLATVEDOK MINTHA MINIMUM HOZZAVAGOTT VOLNA EGY FELTEGLAT) szidjatok nyugodtan ot is meg engem reg nem erdekelnek a nagykepo egoman pocsok akik mindenkit hulyenek neznek csak mert masok a nezeteik :) lehet hogy szornyu ember vagyok es anyam is es szar a nevelesem stb de meg mindig inkabb ilyen legyek mint amilyenek itt nehanyan

2020. máj. 13. 14:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!