A macskák megértik a másik macska halálát?
Ha úgy vesszük, én se tudom feldolgozni, mindenről eszembe jut, mindenhol ott az emléke, valami története. Kedvence volt a főttkrumplilopás. Azóta is, ha főzök, egy kis adagot kirakok a tálba és otthagyom az asztal közepén, hogy ellophassa (megszokásból teszem). És amikor reggel látom, hogy még mindig ott van... Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy itthagyott.
Mikor meghalt, 25 órán keresztül nem mozgattuk el a helyéről, csak másnap reggel tudtuk a temetőbe vinni, hogy tisztességes módon, ahogy megérdemli, az előző macskánk mellé eltemessük. Szóval addig ott volt a kanapén, csak betakartuk, hogy olyan legyen, mintha csak aludna, ő meg mellette feküdt, de hogy ebből mennyit fogott fel, azt nem tudom. Meg tudom, mit gondolhat arról, hogy hirtelen miért lett egyedül. Vagy azért is lehetett akkor agresszívebb, mert érezte, hogy baj van és nem tetszett neki? Állítólag ilyeneket megéreznek az állatok.
Csak azt remélem, hogy most jó helyen van (függetlenül attól, hogy nem hiszek semmiféle vallásban), hogy vidáman él a lelke és egyszer még újra találkozom vele valahol, ha eljön az az idő.
Jaaj, én nagy macskás vagyok, de én sem hagynám a kanapén, a meghalt cicát.
Hiányzik neki mint tarsa. Nem szeretik a változást. Viszont az állatok nagy többsége, kiturja, a gyengebbet.
Ha érzi, látja hogy rosszul van, azért agresszív vele.
Vigyél neki másik cicát.
Nem voltunk erre felkészülve, még fel se fogtuk, hogy halálos beteg, mikor meghalt. Szerezni kellett egy akkora dobozt is, amibe egy felnőtt macska rendesen elfér és amiben el lehet temetni, főleg, hogy még másnap is teljesen merev volt, így nagyobb hely kellett neki. Az erkélyre nem akartam kitenni, ki tudja, milyen állat mászik be a földszinten. Meg rettentő nehéz volt elengedni.
Azóta gondolkodtam egy másik kismacskában, sajnos vagy nem, de ez a másik olyan, hogy felnőttként már csak a kicsiket fogadja el (tapasztaltam, mert volt, hogy a szomszéd pár hónapos cicájára mi vigyáztunk, őt elfogadta gond nélkül, de ha felnőtt macskát látott, akkor felment nála a pumpa). Keresgéltem, de hiába írtam rá 17 gazdikeresőre, még válaszra se méltattak, aztán feladtam. De ha valaki esetleg tud Zala megyében most születettről, akinek gazdát keresnek, akkor szólhat nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!