Royal Canin Urinary megfelelő táp?
Update: folyamatban van az Augmentin szirup adása (1 hónapig), naponta 2x.
A Royal Canin Urinary tápot kapta eddig, most viszont nincs egyik környékbeli állateledelesnél sem. A dokinál vettünk helyette CALIBRA Struvite/Oxalate Management, 1,5 kg-os tápot, kb. 5 ezer forintért. (Megnéztem a neten, egy Debrecen (vagy környéki?) forgalmazó 3.800 forintért árulja, de ha ott lakik valaki, ingyen is kiviszi.) Szóval az orvos szerint ez jobb mint a R.C.. Árban is olcsóbb egy kicsit, viszont a környékünkön csak állatorvosoknál lehet megvásárolni.
A cica imádja. Mellette sokat iszik, remélhetőleg meggyógyul. Mint ahogy a kezem is. Tele vagyok karmolással :-)
Ennek a tápnak egy a hatásmechanizmusa: konyhasó van benne, s mivel ízletes (olyan fritőzolaj szagot éreztem rajta), szeretik, és a sóra vedelni fogja a macska a vizet. Ettől többet pisil és így tisztulnak a húgyutak. Külföldi fórumokon sokan nem ajánlják, nálunk minden állatorvos kizárólag ezzel rágta a fülemet.
Nekem egy kandúr macskám félévig szenvedett alsó hugyúti betegségben, próbáltuk ezt is, más (olcsóbb) urinary termékeket (Medica, Catovit) is, nem segítettek, talán akkor jobbult (már nem dugult el a húgycsöve), amikor egy állatorvos, aki nem bízott az állatgyógyászati gyógyszerekben, 2 hetes humán antibiotikum kúrát javasolt, de szerintem a D-Mannose oldotta meg végleg, amiről az állatorvosok nálunk még azt se tudták, hogy micsoda. Én a neten olvastam róla amerikai fórumokon. Az vagy nem, szinte "elfújta" a betegséget, csak évekkel később tért vissza pecsételő véres vizeletürítés formájában, de azt, mint kiderült, kezdődő diabetes okozta nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!