Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Royal Canin Urinary megfelelő...

Royal Canin Urinary megfelelő táp?

Figyelt kérdés
Nem érem el az állatorvost, viszont egy eledeles bolttal tudtam beszélni. Van egy 4 éves ivartalanitott, nőstény cica, amelyik sokat iszik, sokat megy pisilni, viszont percekig ül az almon, mire kijön belőle néhány csepp. Feltételezem, hogy húgyúti/vese gondja lehet. Vizelete mintha picit rózsaszin lenne, de nem egyértelmű még. Pisiléskor nem nyávog, szóval nem fáj neki. Még nem. A boltos azt mondta telefonon, nekik csak Royal Canin Urinary tápjuk van, erről van valakinek tapasztalata? Merjem-e adni anélkül, hogy állatorvos látta volna? Hivtam már állatkórházakat is, de azok sem veszik fel a telefont... :-( Köszönöm a válaszokat.

#macska #ivartalanítás #Royal Canin Urinary
2020. máj. 2. 11:06
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Most kaptam egy állatkórházból annyi tanácsot, hogy adjak neki C-vitamint. Viszont sokan voltak náluk, szóval le is tette, anélkül, hogy megmondta volna, hogyan és mennyit. Tudna valaki tanácsot adni?
2020. máj. 2. 11:14
 2/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem ezzel a táppal él a macskám kb 5 éve..

Először is a legfontosabb hogy nézd meg az almot hogy vajon bármennyit is tudott e pisilni az elmúlt napokban!

Ez azért fontos mert ha semmit nem tud akkor katéterezni fogják

És akkor nagyon gyorsan orvos kell neki, mert tényleg órákon múlhat az élete, ráadásul azért az egy nagyon rossz érzés lehet szegénynek

És akkor hiába a jó táp, nincs elég idő hogy hatni tudjon.

2020. máj. 2. 11:27
 3/25 A kérdező kommentje:
Szia. Reggel láttam, hogy pisilt, akkor még nem figyeltem, hogy mennyi ideig ült rajta, de azt láttam, hogy volt, nem tűnt kevésnek, csak a szinét láttam, mintha pici rózsaszines beütése lett volna, de nem mernék megesküdni rá. Aztán azóta megint láttam (követtem szegénykét). Kb. 3 percig ült csendben rajta, aztán egy nagyon pici foltot hagyott. Szóval van "átjárás", de félek, nehogy nagyobb gond legyen. Ahogy néztem a neten a tüneteket, ő még nem jelöl össze-vissza és azt sem látom, hogy fájdalmai lennének.
2020. máj. 2. 11:39
 4/25 A kérdező kommentje:
Kiegészités: ez a dolog hirtelen is nagyon rosszra fordulhat, anélkül, hogy véreset pisilne és fájdalmasan nyávogna az almon?
2020. máj. 2. 11:42
 5/25 anonim ***** válasza:

Leírom a saját tapasztalataimat..1es vagyok..

Az 5 év tapasztalatát úgy írom le, hogy ami nekem bevált, vagy saját tapasztalat. Az hogy neked vagy másnak működik e nem tudom..

Nem vagyok se orvos se szakértő. Örülnék ha a nálam hozzáértőbb emberek nem leoltanának,ha valamivel nem értenek egyet, hanem a kérdezőnek próbálnánk segíteni vagy bárkinek aki hasonló cipőben jár..

Átmenetileg pár hétig lakásba költöztünk és szilikonos almot használtunk, pont cserélve volt, ez ugye fehér...meglátszik rajta a vizelet színe...előtte kijárós macska volt szóval nem annyira ismertem a vizelési szokásait .

Egyik reggel a férjem elment melózni hajnalban és mondja hogy nem tudja mi van a macskával annyit kaparja az almot.

Én visszaaludtam, de igazából félálomban érzékeltem hogy tényleg gyakran bemegy és kapar...

Egyszer csak kipattant a szemem Akkor esett le hogy meg kéne nézni mi van au alomban, akkor láttam hogy tök fehér..szóval nem pisilt kakilt...

Néztem a macskát ahogy meg akartam simogatni elég panaszosan nyávogott.

Laptop net...olvasgatás, kb 3 perc alatt megvolt ez a stuvit kő probléma kikerestem egy allatorvos számát, 8.00kor hívtam, azt mondta 100% hogy az a gond és hogy ultrahang kéne megvizsgálni, adott egy számot másik városba ahol van ,kocsi, indulás odaértünk bealtatták és katéter..egy hétig volt bent neki..csóri..annyi pisi volt benne hogy a doki mondta hogy csoda hogy él..

Akkor kaptuk a royal c urinary s/o tápot..

Azt mondta ezt kell élete végéig különben ugyanez lesz. És hogy az ilyen tv reklámos tápok az oka..nem tudom Nem értem, csak ezt mondták..

Semmi több info

A zsákon rajta van hogy 6 hónapig.. etesd ezzel max..

Szóval érted...

Rohadt drága táp...nem lebontva, hanem mert egyszerre kell megvenni a nagy zsákot hogy ne legyen irreális az ár..

Letelt a 6 hónap, aztán visszaálltunk rendes olcsóbb tápra. Pár hét múlva kezdődött újra a dolog azzal a különbséggel hogy észre vettük időben, kb evőkanál mennyiségű kicsit véres vizelet volt. Vettünk tápot és nagyon rövid idő alatt helyreállt..

Azóta sem találtam semmit ami kiválthatná

Van royal c urinary s/o

Moderate calory és high dilution ezeket szoktam venni. Netről rendelem 7.5,9,10 kg ,ilyesmi a nagy kiszerelés..legalább ennél az árnál már ingyen kihozzák legtöbb webáruházból..

Amikor kezdtük kb 12ezer volt egy zsák, most ha 20 alatt találok akkor örülök neki.

Úgy szoktam vele spórolni hogy bekeverem felesbe olvasóbbal, kimérős fajtával. Néha adok neki konzervet vagy egy kis ezt azt..

Azóta nem volt vele semmi gond.

Olvasgattam utána hogy mit lehetne de igazából csak információk kusza halmaza vagy még drágább hasonló táp..

Azért keverem a tápot mert egyszerűen nem fér bele a költségvetésbe hogy csak ezt...tudom ,minek tartok állatot ha nem tudom fizetni...ezt nem részletezném.

Amit még tudok mondani, hogy van az a veterinary feliratú, az azt hiszem a 6 hónapos időszakig adható, a másik kettő meg szinten tartó táp de ezeket majd elolvasod netről, csak most nem otthon vagyok, nem tudom megnézni..remélem megoldódik gyorsan a gondotok!!

2020. máj. 2. 12:03
 6/25 anonim ***** válasza:
Az ha tudott még pisilni jó jel, de kéne neki a táp sürgősen és nem holnapra.
2020. máj. 2. 12:06
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp orvoshoz kell vinni, mert mire a táp kifejti a hatását, addigra súlyosbodhat!!

Sajnos... Az én cicám is gyógytápot eszik évek óta, orvosi javaslatra, hiába van ráírva, hogy 6 hónap... Mert a fenntartáshoz kell!

2020. máj. 2. 12:19
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Ja és csatlakozom az előzőkhöz, rohadt drágák ezek... Nagy tételben éri meg, neten venni. De egy 2.5 kilós is 10 ezer forint.

Amúgy van még a Trovetnek is vannak nagyon jó gyógytápjai (kifejezetten gyógytápot gyártó cég), amik jobb árban is vannak. Az enyém a konzervest innen kapja.

2020. máj. 2. 12:22
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a dokit valóban kihagytam , illetve azért nem említettem mert persze egy vizsgálat nagyon jó lenne, csak ha nem veszi fel a telefont nem lehet tudni rendel e, de ha találsz olyat aki mégis, akkor mindenképp vidd el.

Az hogy még tud pisilni nem azt jelenti hogy órák múlva is így lesz..És a vizeletet nem igazán lehet egyszerű így tartani,szóval ha nem muszáj akkor ezzel nem szabad várni.

2020. máj. 2. 12:30
 10/25 A kérdező kommentje:
Azóta egy ismerős meghozta a Royal Canin Urinary-t, 400 gramm 2.190-be került. Már kapott is belőle. Egy állateledeles hölgy még annyit mondott telefonban, hogy igyon sokat a cica. Hm. Én be tudom fecskendővel adni neki a több vizet (bár szerintem iszik normálisan), de attól tartok, ha túl sok lenne benne, aztán meg elzáródna, akkor sokkal nagyobb lenne a baj - bár ezt csak a logikám mondatja, nem tudom biztosan. Volt már macskám sokáig, több is, de ilyen probléma egyikkel sem volt. Ahhoz is hozzászoktam, hogy van, amikor magamnak kell lépni valamit, jobb, mint csak nézni ahogy beüt a baj.
2020. máj. 2. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!