Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Elvigyem a sziámit sétálni?...

Elvigyem a sziámit sétálni? (nem az enyém! )

Figyelt kérdés

1házzal arrébb lakik egy nagyon régi ismerősünk (születésen óta ismer, anyukámmal egy idős).

És neki van 2cicája. Az egyik fél éves körül van,még régen én vettem neki karácsonyra :) (ez a sziámi) .

Mivel nekem nincs állatom és nem is lehet,megkérdeztem, hogy mit szólna ha elvinném sétálni és felőle mehet :)

De nem tudom, hogy biztos nem-e baj? Nem nagyon látok cicákat sétáltató embereket.

Ha elviszem sétálni mire figyeljek? Vagy egyáltalán jó ez a cicának?

2020. máj. 1. 11:13
 1/10 anonim ***** válasza:
69%
Nem jó a cicának. 90%, hogy elszökik. És macska nem bírja madzagon. Örök harag lesz anyád ismerősével, ha ilyen butaság miatt elhajtod a macskáját a háztól.
2020. máj. 1. 11:22
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
2020. máj. 1. 11:24
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Egyáltalán nem jó neki. Szoktatni kell, hámot adni rá, és védett hely. Az utcán semmiképp nem tenném, mert jöhet egy kutya is..
2020. máj. 1. 11:27
 4/10 anonim ***** válasza:
80%
Egy macska simán kibújik tekeregve a hámból.
2020. máj. 1. 11:28
 5/10 anonim ***** válasza:
68%

A sétáltatás nem cicának való tevékenység.

Ha ilyen sok pénzed van hogy tudtál venni egy sziámit az ismerősödnek akkor egy sziámi árából egy nagyon menő macska kennelt is tudsz barkácsolni ahol örömmel játszhat majd.

2020. máj. 1. 12:21
 6/10 anonim ***** válasza:
74%

A sziámi pont egy olyan fajta, aminek a sétáltatása nagy eséllyel sikerülni fog.

De macskát nem úgy sétáltatunk, hogy rá a hámot, aztán ucú. Szoktatni kell a hámhoz, a pórázhoz, és a kint léthez is. (+ akkor kintimacska oltások kellenek)

És a legnagyobb hátulütője a dolognak, hogy ha egy macskát sétához szoktatsz, akkor ahogy a kutyát, bizony rendszeresen sétáltatni kell. Nem lehet "amikor kedvem van hozzá" módon csinálni.

(én sétáltatok macskát)

2020. máj. 1. 12:23
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

5-ös:

Egyértelmű, hogy szaporítós, occsó' macska🤣

Egyébként én vittem párszor, de utána állandóan ki akart menni, úgyhogy leszokattam róla. De van barátnőm, aki nyugodt rétre, erdőbe szokta vinni, nekik bejött.

2020. máj. 1. 15:31
 8/10 A kérdező kommentje:

#7 nem tudom,hogy irónia volt-e vagy nem, de egyébként törzskönyves :) a másik cicája pedig menhelyről van.

Köszönöm mindenkinek a választ. Akkor nem viszem sétálni. Nem sok mindent tudok a cicákról,nekem sosem volt :) Szóval örülök, hogy ezt tudom.

2020. máj. 1. 16:21
 9/10 anonim ***** válasza:
89%

na ha volt a szomszédnak pénzed egy törzskönyves cicára akkor tudsz neki csinálni a macska árából egy pofás kennelt.

Bújókkal, kaparófákkal és játékokkal.

200.000 forintból simán meg van.

2020. máj. 1. 17:07
 10/10 A kérdező kommentje:
Jó rendben. Fogok. Nem tudtam, hogy nem szabad sétáltatni.
2020. máj. 1. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!