Sziámi macska tényleg hipoallergén cicák közé tartozik?
Figyelt kérdés
Tisztában vagyok azzal hogy teljesen hipoallergén macska nem létezik de igaz az hogy kisebb mértékű allergiát vált ki a sziámi cica?
Nagyon szeretem a cicákat és szeretnék is tartani viszont a legnagyobb fokozatu allergiám van a cicákra emiatt olvasgattam ennek utánna de nem tudom ebbe mennyi igaszság van.
2020. ápr. 17. 23:15
1/2 anonim 

válasza:

Nem, ugyanolyan, mint bármely más macska. Én szinte mindenre allergiás vagyok, de érdekes módon macskaszőrre negatív volt a tesztem. És valóban, magára a szőrre nem vagyok allergiás, a cica a fejem felett alszik a párnán, nincs semmi tünetem. Ellenben, ha a nedves pofiját, orrát az arcomhoz vagy a karomhoz dörgöli, máris kiütések jönnek ki rajtam. A nyálban lévő enzimek váltják ki, az pedig minden macskában van. Elméletben vannak fajták, amiknél ez kevesebb mértékű, de ebben én nem igazán hiszek.
2/2 anonim 

válasza:

Tenyésztőt (nem szaporítót, ő úgy is eladja neked hipoallergenkent) kellene megkérdezni, ők talán tudnak valamit mondani. Ha thai cicát szeretnél (régebbi típusú sziámi), akkor is tenyésztőt javaslok, ők ismerik a fajtát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!