Tényleg kegyetlen vagyok?
Van pár hónapja egy befogadott cicánk. Kint nőtt fel, de az előző cicám kinti volt, csak éjszaka jött be, el is tűnt...
Így a mostani inkább benti, de mivel szeret kint lenni, kiszoktam néha kötni egy hámmal a házunk elé. Így tudom figyelni, és ő is kint lehet. Kb. 3 méter a hám, annyi mozgástere van. Már teljesen megszokta, magától megy a helyére,a hámból se bújt ki soha. Bent természetesen szabadon garázdálkodik.
Bazi nagy a telek, a kerítést nem tudjuk cicabiztossá tenni, pláne hogy hamarosan költözünk. Csináltunk neki egy kis kijárót, de az ajtót nem tudtuk meg megoldani,az azért nem működik.
Ha elköltözünk végre, lesz cicabiztos kerítés, vagy kifutó. A szomszédunk viszont beszólt, hogy engedjük szabadon, had mászkáljon. Kicsit elbizonytalanított. Tudom, hogy ez nem a legjobb, de ideiglenesen működik. Nem akarom őt is elveszíteni, ahogy az előzőt.
Végül is ideiglenesen megteszi, bár tény, hogy a macska olyan háziállat, ami elmászkál és járja a várost/falut, de ha tudja, hogy te vagy a gazdája, eteted és foglalkozol vele visszajön.
Az előző macskád valószínüleg nem eltűnt (mármint, nem úgy, mint a kutyák, akik kimennek eltévednek az utcán és bár probálnak haza jutni nem tudnak), hanem meghalt. (már bocsánat, hogy tárgyilagos vagyok).
Ahogy mondtam a kutyáknál félő, ha eltűnik, de a macskák nem ilyenek. Az a normális, ha elmászkálnak. Nem lehet őket bezárni.
A kutyák hűség orientáltak, míg a macskák szabadság orientáltak.
Szóval a normális az lenne, ha hagynád, de ha az állat nem érzi magát rosszul talán nem baj.
A macska vissza talál hozzád, tudja hogy hol az otthona. Ha még sem így történik, akkor az nem a te hibád, hanem a kegyetlen világé.
Egyébként nem vagy kegyetlen, csak aggódsz.
Szerintem nem vagy kegyetlen. Pont a napokban nézegettem menhelyeket a neten, azon belül is az örökbefogadható cicákat. Szerintem kivétel nélkül az összesnél azt írta, hogy benti tartásra.
Én speciál nem is tudnám azt csinálni, hogy örökbefogadok/veszek egy macskát, és kiengedem, hogy menjen amerre akar. Túlságosan aggódnék.
Meg amúgy én nagyon ellene vagyok a kinti tartásnak. Sok ismerősöm is sokszor mondja, hogy "már megint vemhes a macska." Hát csodálkoznak? Ivartalanítva nincsenek, és kinti cicák. Meg aztán a környékünkön annyi macsek volt régebben, de vagy mind elütötték vagy megmérgezték őket. Szóval én teljesen a benti cicatartás mellett vagyok.
Így, hogy csak ideiglenes, nincs vele gond, főleg hogy sétálsz is vele. Később meg megoldódik a probléma a cicabiztos kerítéssel.
A szomszédodnak mondd meg, hogy törődjön a maga dolgával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!