Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Egy 2-3 éves nagyobb testű...

Egy 2-3 éves nagyobb testű macskának elég lehet 100g alutasakos táp egy napra?

Figyelt kérdés

Van egy 2-3 év körüli nagyobb testű kandúrom, nem rég fogadtam örökbe, így nem tapasztaltam még testtömeg változást mióta én etetem. Egy ismerősömtől kaptam pár zacskó 100 grammos Felix Junior 6-12 hónaposoknak való alutasakos tápot, mert neki nem eszi a macskája. A leírásában az van hogy kétszeri adagra jó ha beosztom neki egy napra. Reggel odaadtam neki a felét, de szinte a mosdóba kimentem 2 percre és mire visszaértem már csak az üres tálka felett állt értetlenül, mintha várná a több kaját. Azóta is napközben sétálgat a tálkája felé és nézegeti hogy van-e benne valami.

A kérdésem igazából az lenne, hogy elegendő-e egy ilyen 100 grammos alutasakos neki egy napra, felét reggel, felét este, illetve nagy probléma-e hogy ez junior 6-12 hónapos cicáknak való táp? Az utóbbi az gondolom nem nagy gond..

2020. ápr. 1. 12:07
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
3.8 kg körül van. Akkor átlagba olyan 60-65 grammnak elégnek kell lennie egy minőségibb tápból. Az olcsóbb tápokból gondolom többet is eszik. A körülbelül 3.8 kg egy 2-3 éves kandúrnak megfelelő súly? Én ránézésre még azt is mondanám hogy kicsit duci alkata van.. De nem értek hozzá. A bordáit még ki tudom tapintani, de kicsit mintha lógna a hasa.
2020. ápr. 1. 18:13
 12/14 anonim ***** válasza:
Száraz tápból 65-70g/nap az adagja vagy nedves tápból 230-270g/nap egy 4kg-os macskának. 100g/nap nagyon kevés és ráadásul az említett márka az egyik legrosszabb a piacon (szinte semmi hús, helyette színezék, ízfokozó és hulladékok)! Online rendelve egy fél éves adagot (pl. 6,5kg) zsák, sokkal olcsóbban jutsz minőségi táphoz és nem kell cipekedni! Purizon pl. nagyon jó! Csak 1 hónapja váltottuk le az Applaws Kittent, de már nem hízik tovább a cica és a szőre is látványosan puha lett már az 1. héten! Csak úgy feltűnt, hogy milyen csinos a frissebb képeken, több és selymesebb bundája van, nem hullik annyira, elmúlt a szőrhányás! :) Nedves tápból a Premiere-t veszem. A halas-marha mintha húspástétom lenne, illatos, tele szálas hússal! csak 350 mikor akciós, de a RealNature se rossz, Animonda se. Ezekben pl. nincs színezék és kassziagumi sem, amitől hasmenése van több barátom cicájának is! Az olcsó konzervek csontlé és állati kollagén helyett attól aszpikosak!
2020. ápr. 1. 19:24
 13/14 anonim ***** válasza:

Fressnapf Premiere márkáját javaslom. Árban sokkal baràtibb, mint az emlegetett Purizon, a beltartalma szuper (árérték arányban a mai napig nem találtam jobbat), és rengeteg változat van speciális igényekre is, ha szükségét látod.

8 kilós nagymacskánk is 60-70 g körül eszik napi kétszerre bontva, és jóllakik.

2020. ápr. 1. 19:40
 14/14 anonim ***** válasza:

A kérdésből azt hittem nagyobb a cicád, mint 4kg, az enyém még nincs egészen egy éves és majdnem 6kg:D

Ő jelenleg 10deka szárazat eszik(keverten kap: purizon, applaws, carnilove), estére egy 70grammos tasakost(applaws), de az nem nagyon táplálék, inkább csak víz miatt, meg nasinak kapja.

Néha főzök neki a táp helyett csirke-pulykahúst, májat, tojást, kis répát, brokkolit, édesburit, cukkinit imádja:D

2020. ápr. 2. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!