Van, akinek a cicája nem szereti az alutasakos eledeleket?
Miért? Szinte csak folyadék meg ízfokozó.
Sose jutna eszembe ilyen túlárazott szeméttel etetni. Csak akkor kapott ilyet nálunk a macska, amikor ismerkedett a szilárd táplálékkal.
Okos a cicád. Ne etesd ezzel, mert szinte semmi hasznos nincs benne a számára.
Vegyél egy jó minőségű (minél magasabb hústartalmú, lehetőleg gabonamentes) száraztápot, emellé pedig kaphat nyers baromfihúst, marhát, halat, csirkeszívet, néha kevés túrót, tejfölt is. Disznót TILOS nyersen adni, a többi húsféle mehet.
Inni vizet kapjon.
Havonta egyszer kaphat májat VAGY egy nyers tojást is.
Egyszerűbb tasakos húst tárolni itthon, mint gondoskodni mindennap friss nyers húsról vagy, hogy időben ne felejtsem el kivenni a fagyóból.
Még kipróbálunk párat, de ha nem megy, akkor száraz kaját fog enni és kész.
Nekem 2 cicám van:
Az egyik fogfájós, miatta kapnak olykor alutasit, a szárazat alig akarja meglenni, neki bekeverem alutasival, a másik meg csak egyféle alutasit eszik meg, a Fressnapfban szoktam venni, "Jacky" márkájú. A premiere-t pl nem eszi, én gyanítom, hogy mivel adalékmentes nem annyira ízletes neki. Szóval marad a száraz, amiből Iams-t esznek, de csak a csirkéset hajlandó megenni. Pl a szintén fressnapf os real nature-t nagy ívben elkerülte. Szóval vannak ilyen finnya-királynők, de akkor inkább egyén szárazat, vagy kevesebbet, mint sz*r, agyonadalékozottat. Viszont ez a "ha éhes majd megeszi" macskánál nem annyira jó, mert nem nagyon tesz jót nekik az éhezés, ők a sokszor kis adagokra vannak berendezkedve pl a kutyákkal ellentétben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!