A cicàk nem kaphatjàk meg a koronavírust, de úgy hallottam, a bundàjukon, tappancsukon behozhatjàk a hàzba. Igaz ez?
Van egy kinti cicàm, aki aludni bejàr. Félek, hogy behozhatja. Olvastam egy cikkben, hogy a kutyàk bundàjàt, meg tappancsàt is àt kell törölni séta utàn. Minden este kicsit nehézkes ezt megtenni, meg, nem is biztos, hogy elég alapos, plusz a cicàm bejàr a szembe szomszédhoz, aki nem éppen a higiéniàról híres..
Viszont azt sem tudom, hogy bírnà a cicàm hónapokig bent...:/
Hát... Akkor lenne ez reális veszély, ha megtörténhet, hogy egy vírushordozó ember módszeresen végignyalogatja a macskádat odakint.
Vagy esetleg egy légtérben vannak napokig, igencsak virustelitett légtérben.
Minden más esetben a szellőztetéskor bejövő por/pollen komolyabb veszélyforrás.
52%ban hasznos??? ki pontoz le? Tény, hogy a szőrén rajta lehet, és az hogy bemegy vele a lakásba.
Az meg milyen hülyeség, hogy lenyalja nincs rajta? Benne van akkor. Az sem jobb. Ráadásul nem biztos, hogy mindet le nyalja vagy le tudja.
#10es te sem vagy sokkal okosabb. Nagyon egyszerű: macskára rá, onnan megsimogatod rá, onnan beveszed a szádba a kezed vagy bármi történhet ember.
Istenem de sok az idióta
#11 ezeket meg ki kérdezte, csomó macska kinti amúgy is, úgy csinálják ahogy nekik jó, a kérdésre meg nem válaszoltál.
#12 te sem vagy magadnál. Miért kéne végignyalogatni? elég ha vki tüsszent egyet 2 méter sugarú körben 3 órával azelőtt (najó ez biztos zárt légtérben mérték szv lelegyne fél óra) és a vírus rászáll a macskára... És engem pontoznak le szabjátok meg.
Amúgy a kérdezőnek: szívesen :) legalább 1 értelmes információd volt...hihetetlen mi megy itt. és osztják az észt.
Ki mondta, hogy klóros vízzel törölgettem a tappancsàt? Előbb kérdezzél, okoska... Szappanos vízzel töröltem meg, az is pusztítja a vírust, ha nem tudnàd. Egyébként, nekem egyáltalán nem tűnik kamunak a belgiumi eset. Egy kutya is volt Hong-Kongban, aki meg is halt a vírusban.
Köszönöm utolsó, igen, ezt màr sokszor megkaptam itt, hogy miért van kint a cica.. én sem feltétlenül értek egyet a kinti macskatartàssal, ő egy befogadott 7 éves cica, előtte mindig csak kinti volt, az ivartalanítási làbadozàsi 1 hetet is alig bírta ki bent. Ezen kívül, van bent egy 18 éves cicàm, akinek ő màr többször neki akart menni, amit nyilvàn nem fogok hagyni, àllandóra meg nem tudom őt elszeparàlni, mivel van még bent egy szintén kicsi befogadott cica, ő is többnyire külön van az idős cicàtól, azt is elég strapàs megoldani..Ettől függetlenül, aggódom érte, hogy kint van, de szerencsém van vele, mert nagyon keveset màszkàl el itthonról.
Az a baj, hogy sokan nem tudják, hogy ugyanúgy van koronavírus macskáknál is. Sokan egy kalap alá veszik, pedig nem ugyanaz. a COVID-19 emberekre fertőző, NEM kaphatják el állatok. a macskák koronavírusa a macskák közt terjed, és ezzel sincs semmi baj, ha nem kezd el náluk mutálódni - akkor lesz FIP-es a macska. a belgiumi eset szerintem sem valós. BÁR! tegyük fel, elkapta. 786ezer megbetegedés van most az egész világon a wiki szerint. ennyi emberből ha csak a felének van háziállata, az 393ezer. ennyiből egy eset nem ad okot a félelemre - nekem legalábbis.
igen, behozhatják a szőrükön a vírust, és ehhez elég megsimogatnia valakinek - nem véletlenül nincs kézfogás sem manapság, onnan is terjedhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!