Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mennyit ehet a cica?

Mennyit ehet a cica?

Figyelt kérdés

Gondban vagyok a táp mennyiséggel.

Az orvos azt mondta, hogy zsírosodásnak indult a hasa, így váltottunk Purizon Steril tápra.

Délre megette a max. napi adagot, 45g/3kg állatnak. Tegnap is könyörgött még kajáért, adtam. Úgy ette este 9kor, mintha éhen akart volna halni előtte, 6kor erre az adagra is rárontott.

5 hete lett ivartalanítva, nőstény. Nem tudom mit csináljak! Adjak neki? Ne adjak? Szörnyen sajnálom este, így se ő, se mi nem fogunk aludni, de ha többet adok, abból szép nagyra gömbölyödés lesz!

Ha én nem kezdek el játszani, egész nap alszik! Nem tömhetem 20 deka táppal, hiába enné meg!

2020. márc. 20. 12:32
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

Fokozatosan csökkentsd az ajánlott adagra a tápját.

Illetve oszd el több kisebb részre a napi adagot.

2020. márc. 20. 12:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Eddig is ennyit evett a másikból, nincs mit csökkenteni! Több adagban teszem le pár napja, de ha 6kor megeszi a felét, akkor mihez kezdjek? Tologatta délben a tálat nyávogva és láthatóan éhes volt, befalta majd most végre boldog arccal pihen. Játszok vele mióta home office van, de szerintem nem annyit, hogy indokolja ezt az éhséget!
2020. márc. 20. 12:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nehéz.

Én sem tudb lefogyasztanu az enyémet.

Dietasabb táp nincs?

Mondjuk az enyém 8kg volt, de lement 6kg ra.

Mondjuk el sem tudom képzelni 3 kg san, el van hizva. Akármilyen kistermetu cica.

2020. márc. 20. 14:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Elküldtem véletlenül.

Szóval én simán adnám neki a sima mennyiséget, ha diétás a táp.

2020. márc. 20. 14:10
 5/6 A kérdező kommentje:
A combjai között lóg a hasa, odagyűlt a zsír! Az orvos mondta, alig tudta összevarrni ivartalanításkor. 8 hónapos, 3,2kg. Nem gömböc, de szeretnénk megelőzni a komolyabb betegségeket, így figyelni kell mit és mennyit eszik. Adtam még neki este 5g-ot, így csendes!
2020. márc. 20. 22:09
 6/6 A kérdező kommentje:
Annyiban diétás, hogy 20% zsír helyett 11%, minden másban egyezik a nem steril tápjukkal. Eddig más gyártótól 80% húsost kapott, attól hízott meg. Ez 70% és több benne a zöldség, kevesebb a zsír, ezért váltottuk le. Viszont látványosan éhesebb, többet enne belőle. 2x annyit simán, ha letenném! Nincs jobb ötletem. Este 8-9 közt max. 5g-ot adok neki, ha kéri, így nem éhes éjjelre és talán reggel nem habzsolja be a felét. A régit jobban beosztotta. Hajnalra is hagyott ropogtatni!
2020. márc. 20. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!