Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nőstény cica ivartalanításának...

Nőstény cica ivartalanításának mi a menete?

Figyelt kérdés
A műtét utáni teendők is érdekelnek.
2020. márc. 18. 14:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Időpontot foglalsz, beviszed (előtte egy nappal nem ehet, előtte két órával nem ihat) , megműtik, visszakapod. Van ahol teljesen ébren kapod vissza, van ahol még kába mikor elindulhatsz vele haza. Nálunk az utóbbi volt. Letettem a hordozót a padlóra, egy olyan helyre ahonnan ha elindul kifelé, egyből tudja hol van.

Kb. fél óra elteltével kezdett próbálkozni a felállással, tett pár lépést, aztán mikor picit magabiztosabb lett megprobált felmenni az ágyra. Segítséggel sikerült, ott elterült és ki volt ütve még úgy 3 órát. Végig ott voltam mellette, nehogy felébredjem és leessen vagy valami. Erre a pár órára te se hagyd felügyelet nélkül, baja eshet ameddig botladozik.

Később mikor már teljesen észhez tért, nálunk fel sem tűnt, hogy műtve volt. A varratokat nem bántotta, csak kicsit körbe nyalogatta, evett is rendesen, és engem sem utált annyira :D Jól viselte.

Drukkolok, hogy nálatok is simán menjen, kérdezz nyugodtan ha gondolod.

2020. márc. 18. 15:05
 2/8 anonim ***** válasza:

2es vagyok

Lemaradt, hogy varratszedés egy hét múlva :)

2020. márc. 18. 15:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az ivartalanítás a nőstény cicáknál egy rutin műtét, azonban mégis egy beavatkozás, amelyre fel kell készítened. A beavatkozásnak vannak feltételei és mint az embereknél, a műtét előtt vannak elvárások, amelyeket teljesítenetek kell. A cicádon ne legyen külső sérülés, ne legyen oltva 30 nappal a műtét előtt, ne legyenek külső paraztiái. A beavatkozás előtt 12 órával ne adj neki táplálékot és előtte 3-4 órával ivóvizet. A műtét során eltávolítják a petefészkeket és a méhet. Ez egy rutin eljárás és altatásban végzik. Egy 3-6-es cm vágást ejtenek a hason

és a műtét végén a hasfal összevarrásra kerül. Hazaszállítás után várd meg a teljes ébredést ( ébredés után előfordulhat hányás)tartsd szobahőmérsékleten és táplálékot, ivóvizet akkor adj neki, ha reagál a kéréseidre (csak alutasakosat adj neki, szárazat ne mert amikor kakil szétjöhet tőle a varrat) javasolt 2 napon keresztül 2-szer a fájdalomcsillapítás és a seb Betadin-os kezelése a fertőzések megelőzésére, 3-4. naptól naponta legalább 3 alkalommal és 8 nappal a műtét után kiszedik a varratokat.

2020. márc. 18. 15:13
 4/8 anonim ***** válasza:
20%

Nem írom le, mert kitiltanának miatta.

Vannak róla videók, azokat nézd meg, és figyelj a sterilitásra!

2020. márc. 18. 15:20
 5/8 anonim ***** válasza:
2020. márc. 18. 15:21
 6/8 anonim ***** válasza:
40%
Utana friss viz legyen neki több helyen , a seb varrat kímélése miatt 3 napon át tàlkás pástétom konzervet egyen . Lent párnán pihenjen , ha hűti magát a kövön járólapon az természetes .
2020. márc. 18. 15:25
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Jókat írnak előttem, de azzal vigyázz, hogy amíg nincs teljesen magánál (nem olyan a járása, mint máskor), addig ne egyen, és főleg ne igyon, mert megfulladhat tőle!
2020. márc. 18. 15:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Kértem időpontot az állatorvostól, megvolt a műtét, aludt mikor hazahoztam. Azt mondták semmi különösebb teendőm nincs, még ilyen nyakra tehető akármit sem kaptam. Mondták h csak akkor engedjem víz közelébe ha már nem kába, nehogy félrenyeljen stb. Pár napig nem evett, inni sztem éjjel mert azt sem láttam. Bújkált utána, én járkáltam utána, nehezen viselte, meg én is. Aztán 1 hét után már beindult a javulás. A sebét se piszkálta, szépen begyógyult. Viszont ezek után nekem lány macska nem kell, én mégegyszer ezt nem csinálom végig, lelkileg nagyon megviselt.
2020. márc. 23. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!