Nőstény cica ivartalanításának mi a menete?
Időpontot foglalsz, beviszed (előtte egy nappal nem ehet, előtte két órával nem ihat) , megműtik, visszakapod. Van ahol teljesen ébren kapod vissza, van ahol még kába mikor elindulhatsz vele haza. Nálunk az utóbbi volt. Letettem a hordozót a padlóra, egy olyan helyre ahonnan ha elindul kifelé, egyből tudja hol van.
Kb. fél óra elteltével kezdett próbálkozni a felállással, tett pár lépést, aztán mikor picit magabiztosabb lett megprobált felmenni az ágyra. Segítséggel sikerült, ott elterült és ki volt ütve még úgy 3 órát. Végig ott voltam mellette, nehogy felébredjem és leessen vagy valami. Erre a pár órára te se hagyd felügyelet nélkül, baja eshet ameddig botladozik.
Később mikor már teljesen észhez tért, nálunk fel sem tűnt, hogy műtve volt. A varratokat nem bántotta, csak kicsit körbe nyalogatta, evett is rendesen, és engem sem utált annyira :D Jól viselte.
Drukkolok, hogy nálatok is simán menjen, kérdezz nyugodtan ha gondolod.
2es vagyok
Lemaradt, hogy varratszedés egy hét múlva :)
Az ivartalanítás a nőstény cicáknál egy rutin műtét, azonban mégis egy beavatkozás, amelyre fel kell készítened. A beavatkozásnak vannak feltételei és mint az embereknél, a műtét előtt vannak elvárások, amelyeket teljesítenetek kell. A cicádon ne legyen külső sérülés, ne legyen oltva 30 nappal a műtét előtt, ne legyenek külső paraztiái. A beavatkozás előtt 12 órával ne adj neki táplálékot és előtte 3-4 órával ivóvizet. A műtét során eltávolítják a petefészkeket és a méhet. Ez egy rutin eljárás és altatásban végzik. Egy 3-6-es cm vágást ejtenek a hason
és a műtét végén a hasfal összevarrásra kerül. Hazaszállítás után várd meg a teljes ébredést ( ébredés után előfordulhat hányás)tartsd szobahőmérsékleten és táplálékot, ivóvizet akkor adj neki, ha reagál a kéréseidre (csak alutasakosat adj neki, szárazat ne mert amikor kakil szétjöhet tőle a varrat) javasolt 2 napon keresztül 2-szer a fájdalomcsillapítás és a seb Betadin-os kezelése a fertőzések megelőzésére, 3-4. naptól naponta legalább 3 alkalommal és 8 nappal a műtét után kiszedik a varratokat.
Nem írom le, mert kitiltanának miatta.
Vannak róla videók, azokat nézd meg, és figyelj a sterilitásra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!