Nem tud nyelni a macskám! Hogy segíthetnék neki?
Néhány napja betegeskedik a macskám. Először azt hittem,hogy csak a nagy meleg miatt kedvtelen, de egyik nap, mikor az ölembe vettem, éreztem,hogy a veséje mintha meg lenne duzzadva.
Másnapra már nagyon rosszul lett. Folyt a nyála, lábraállni nem bírt, elbujkált mindenhová, mintha nem akarta volna,hogy ne lássam a haldoklását. Pedig előtte való nap még mászkált, rosszalkodott, csak kicsit kevesebbet mint általában.
Úgy indultam el az állatorvoshoz,hogy ebből lehet,hogy altatás lesz... Szörnyen keservesen sírt, és már nálunk ez a vese probléma visszatérő dolog... (Fehér macska, minden létező betegséget elkap... Havonta van valami baja.)
A doki azt mondta "kicsit lóg a veséje", de nem reménytelen.
Adott neki antibiotikumot, gyulladáscsökkentőt injekció formájában, és azt mondta, ha jövőhétig nincs javulás, akkor elaltatja.
Első nap még semmi javulás nem volt. Gondoltam idő kell a gyógyszereknek...
Már nem nyávog olyan keservesen, mint korábban, csak nyöszörög. Lábraállni egyre kevésbé tud, viszont már a nyála nem folyik annyira.
Mikor az orvosnál voltam vele, akkor még evett, csak sokkal kevesebbet a megszokottnál, most viszont már egyáltalán nem eszik, pedig étvágya lenne.
Olyan, mintha elfelejtette volna,hogy kell enni.
A tejet is csak hosszas bénázás után tudja meginni... Eleinte beleprüszköl, félrenyel, de a végére belejön és iszik rendesen.
Próbálkoztam azzal,hogy nem szilárd táplálékot adtam neki, hanem májkrémet, túrót, párizsit szétnyomkodtam neki villával, de azt is csak beveszi a szájába, aztán kiköpi.
Próbáltam fecskendővel is etetni, de félek,hogy félrenyel és megfullad, ezért csak óvatosan próbálkozom.
Mit tudnék még tenni érte?
Szerintetek van rá esély, hogy az orvos csak azért adott neki antibiotikumot, mert így kétszer kell fizetnem (egyszer a gyógyszerekért, és egyszer az altatásért)?
Félreértés ne essék, nem akarom megölni a cicát... Még olyan kicsike, csak 2 éves, igazán élhetne még!
Csak ritka embertelen érzés nézni ahogy szenved...
Előre is köszönöm a válaszokat!
Most egy kicsit (nagyon) mérges vagyok a dokira, mert még életemben nem hallottam ezekről a betegségekről...
Így nem is értem,hogy miért nem mondta egyből, hogy ilyen szempontból meg kéne vizsgálni...
A lenti linken találsz nagyon jó leírásokat mindháromról. A dokit egyébként nagyon melegen ajánlom, ha Pesten vagy környékén élsz, talán nem túlzás, hogy a legjobb macskás doki az országban:
Ma reggel első dolgom volt egy másik állatorvoshoz vinni. Barátaimtól kaptam kölcsön pénzt rá.
Kapott valami injekciót.
Néhány óra múlva az ölemben volt, és azt vettem észre,hogy nem mozdul. Lebénult.
Mire elrohantam egy harmadik állatorvoshoz, már késő volt. Mikor kinyitotta a doki a ketrecet, abban a pillanatban elment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!