Nem tud nyelni a macskám! Hogy segíthetnék neki?
Néhány napja betegeskedik a macskám. Először azt hittem,hogy csak a nagy meleg miatt kedvtelen, de egyik nap, mikor az ölembe vettem, éreztem,hogy a veséje mintha meg lenne duzzadva.
Másnapra már nagyon rosszul lett. Folyt a nyála, lábraállni nem bírt, elbujkált mindenhová, mintha nem akarta volna,hogy ne lássam a haldoklását. Pedig előtte való nap még mászkált, rosszalkodott, csak kicsit kevesebbet mint általában.
Úgy indultam el az állatorvoshoz,hogy ebből lehet,hogy altatás lesz... Szörnyen keservesen sírt, és már nálunk ez a vese probléma visszatérő dolog... (Fehér macska, minden létező betegséget elkap... Havonta van valami baja.)
A doki azt mondta "kicsit lóg a veséje", de nem reménytelen.
Adott neki antibiotikumot, gyulladáscsökkentőt injekció formájában, és azt mondta, ha jövőhétig nincs javulás, akkor elaltatja.
Első nap még semmi javulás nem volt. Gondoltam idő kell a gyógyszereknek...
Már nem nyávog olyan keservesen, mint korábban, csak nyöszörög. Lábraállni egyre kevésbé tud, viszont már a nyála nem folyik annyira.
Mikor az orvosnál voltam vele, akkor még evett, csak sokkal kevesebbet a megszokottnál, most viszont már egyáltalán nem eszik, pedig étvágya lenne.
Olyan, mintha elfelejtette volna,hogy kell enni.
A tejet is csak hosszas bénázás után tudja meginni... Eleinte beleprüszköl, félrenyel, de a végére belejön és iszik rendesen.
Próbálkoztam azzal,hogy nem szilárd táplálékot adtam neki, hanem májkrémet, túrót, párizsit szétnyomkodtam neki villával, de azt is csak beveszi a szájába, aztán kiköpi.
Próbáltam fecskendővel is etetni, de félek,hogy félrenyel és megfullad, ezért csak óvatosan próbálkozom.
Mit tudnék még tenni érte?
Szerintetek van rá esély, hogy az orvos csak azért adott neki antibiotikumot, mert így kétszer kell fizetnem (egyszer a gyógyszerekért, és egyszer az altatásért)?
Félreértés ne essék, nem akarom megölni a cicát... Még olyan kicsike, csak 2 éves, igazán élhetne még!
Csak ritka embertelen érzés nézni ahogy szenved...
Előre is köszönöm a válaszokat!
Merre laksz?
Pesti vagy?Ha igen,tudok egy szuper dokit ajánlani,aki még olcsó is.
A veszettséget az orvos felismerte volna, annyira egy sem hülye.
Egyébként egy rakás más tünete is van, a nyálfolyás tünetnél a kb a legutolsó, amire gondolni kell a veszettség, a nyelési nehézségeknek is ezer más oka lehet. Én pl. egy olyan nyálfolyós nyelésproblémás macskát ismertem, aki fives volt, de rendszeres (jó) orvoshoz járással szteroid kúrával remekül fenntartották az állapotát ilyenkor. Egyébként az is utalhat ilyen lappangó betegségre, hogy folyton összeszed mindent. Ez is ki szokta egy normális orvos vizsgálni. A tiednek van tesztje? Vidd máshova...
Őszinte leszek, ebben az orvosban nem bízom. Csak azért vittem ehhez a cicát, mert erre volt pénzem...
Volt már olyan,hogy veszettség-gyanús tünetei voltak, miután egyszer kiszökött, és azt mondta a doki,hogy rémeket látok, pedig meg is harapott a cica. Akkor volt lehetőségem másik dokihoz vinni, de most örültem,hogy ki tudtam fizetni az injekciókat.
De biztos,hogy nem veszett, mert a lakásban van tartva.
A másik dokinál csináltak nála teljes vérképet, de az sem mutatott ki semmit, pedig akkor is szinte ugyanezek voltak a tünetei.
Annyit tudott mondani az orvos,hogy lehet,hogy valami öröklött betegség.
Köszönöm minden válaszadó segítségét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!