Hogyan legyen nagy a cicám? Mivel etessem, mennyit futtassam (játékokkal), milyen étrend kiegészítőket vegyek és mit tehetek annak érdekében, hogy nagy cicává nője ki magát?
Hallottam 7-8 kg-os hatalmas kandúrokról, ezt hogy lehet "elérni"? Tudom, hogy elsősorban génektől függ, de biztos van valami, amivel rásegíthetek erre.
Azt olvastam több helyen is, hogy a royal canin táptól nagyobbak lesznek a kistestű kutyák, ez cicákra is érvényes?
Ivartalanítás igen, vagy ne, ha igen mikor? Erről is olvastam vmit.
stb.
Előre is köszi.
Nem tudsz beleavatkozni a méretébe. Megfelelő étel, tartás biztosítja, hogy egészséges legyen.
A mérete csakis attól függ, milyen géneket örökölt.
Minden képp ivartalaníts, azt a doki tudja megmondani ,hogy mikor.
És ez leginkabb a génektől függ. Tudom, hogy nagy cicát szeretnél, de kérlek vigyázz majd nehogy túlsúlyos legyen, mert az árt a kis egészségének!
Úgy, hogy olyan macskát veszel/fogadsz örökbe, ami eleve nagyra nő, pl. Maine Coon...
Megfelelő, változatos etetés biztosítja, hogy el tudja érni a maximális méretét, amit a génjei engednek, de azon túl nem tudsz mit tenni.
Rendben, köszönöm.
Még egy kérdés.
Melyik rosszabb a jobb, e kettő közül, ha a cica finnyázik:
Nem kap mást, csak az egészséges, gabonamentes, magas hústartalmú tápját, meg ilyeneket vagy a redes húst stb, ezért többször is napokon át nem eszik, vagy csak alig-alig.
Vagy pedig adok neki olyat, amiből rendesen eszik sokat, pl párizsi.
(Egy ismerősöm ilyen helyzetben volt, és utóbbit választotta.)
Melyik az egészségesebb? A gyerekedet megpróbálod változatosan etetni, plyan ételekkel, amik jót tesznek neki, vagy adsz neki csokit, mert azt szereti?
Nyilván az első. Ahogy a macskánál is.
A mérete pedig genetika. Semmi más. Ivartalanítani mindenképp érdemes.
Maine coon fajta nő meg nagyra és az ivartalanított brit hím cicák szoktak jó nagyok lenni.
A tápból természetesen a jó minőséget kell adni, ha finnyáskodik annak lehet az oka, hogy nem tudja elrágni mert kicsi. 2 hónapos koráig nyugodtan be lehet picit vizezni a tápot, hogy puhuljon, de ne áztasd szét, mert ha nem rágcsál, akkor 4-5 évesen kihullik a foga vagy min. fogköves lesz. Az ízfokozós kaját te is szívesebben eszed.. szokja meg a jót! Esetleg másabb ízben, halassal vegyesen megenné!
Ivartalaníttasd, sokféle betegséget megelőzöl vele, tovább él, nagyobbra nő.
Most ez hülye kérdés lesz, de növekedési hormon fokozó?
Nézzétek, bevallom, nincs cicám. Csak volt, kb 4 kilós volt, sima házicica, én neveltem fel, mert elhagyta az anyja.
De a lényeg, hogy egy ismerősömnek van egy kiscicája, sima, 1xű házicica ő is, fél éves és állítólag 3,75kg!
Szerintetek kamuzik vagy elmérhette? Mert láttam a cicát, és annyi súlyhoz rohadt kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!