Guargumi a macskatápban jó, vagy rossz?
Figyelt kérdés
Találtam egy elég minőségűnek tűnő nedves macskatápot, 90% hús, alacsonyabb a nedvesség tartalma is mint a legtöbbnek, gabonamentes, só és cukormentes, stb.
Még jól is néz ki...
Az összetevői szimpatikusak , de tartalmaz guargumit, amit nem tudok hova tenni, hogy az most jó, rossz, vagy semleges tényező...
2020. febr. 29. 23:10
1/1 anonim válasza:
A guargumi vízzel duzzadó élelmi rost, amely emészthetetlen, így a vizet visszatartja a bélben és ozmotikus hashajtóként hat, illetve elősegíti a bélmozgásokat, oldja a székrekedést és segít megelőzni annak olyan szövődményeit, mint a divertikulózis, a Crohn-betegség, a kolitisz és az irritábilis bél szindróma. A béltartalom megnövekedett mennyisége és csökkent viszkozitása elősegíti a salakanyagok és mérgek ürülését. Mivel a lágyabb széklet gyorsabban halad keresztül a beleken és így hamarabb szabadul a salaktól és a baktériumoktól, a rostos anyag segít fenntartani a belek egészségét, működését. Abszorpciós képességének köszönhetően képes megkötni a mérgeket és baktériumokat (amelyek például fertőzéses hasmenés okozói lehetnek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!