Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Elegem van a macskámból.1xűen...

Elegem van a macskámból.1xűen kiidegel. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon kicsi volt, mikor hazahoztam az utcáról egy kuka mellől egy zacskóból. Mindenből a legjobbat kapja azóta is, rengeteg szeretet, amire nem vevő úgy 3 hós kora óta, folyton ki akar menni(benti), e ha kiviszem pórázzal-hámmal, akkor meg be akar menni. Folyton át akar menni a szomszédhoz moslékot zabálni. Nem lehet normálisan megfésülni, hiába szoktattam kiskora óta, mivel hosszú szőrű, emiatt többször gubancolódott már össze úgy a bundája, hogy géppel le kellett nyírni tövig. Nem eszik szinte semmit. Ki lett vizsgáltatva, semmi baja, mindent próbáltam adni neki. Vettem vagy 10 féle tápból kóstolót, eyetlen egyet volt hajlandó megenni, most vettem belőle nagyobb(2kilós) kiszerelést, azóta csak kapargatja a tál körül. Vettem még több fajtát, mindig mást kér, amiből 1x eszik többet nem. Az alom közepébe kakil, de nemhogy körülötte húzná rá az almot, kívülről a padlót, falat kaparja, csikorog a karma. Mindig, amikor épp nem tetszik neki vmi hisztizik, vernyog, visítozik, nyüszít. Én meg találjam ki, hogy épp mi a frász a gondja. Hazaérek 10 óra munka után, játszok előtte-utána vele 1-1 órát, de ha leülnék egy percre, mert egésznap álltam, akkor vernyog. Nem lehet megtanítani arra sem, hogy játék közben ne tépje a karom, hanem finoman harapjon, vagy sehogy, eddig az vált be, ha rámorogtam, akkor elengedte, ma mit csinál, felugrik, és végig karmolja az arcomat.

Már nem elég, hogy egy elkényeztetett mocsok, mindent megkap, ennek ellenére sem jó soha semmi, most már meg is ver érte ...

Mi a fenét tegyek vele? Azt is kipróbáltam, hogy nem foglalkozok a hisztivel és a kívánságaival, de sajnos infúzió és "harag" lett a vége. Nagyon makacs.

Viszont minden baromsága ellenére nagyon a szívemhez nőtt, főleg mikor még pici volt, hogy most már nem tudnám elengedni. Az egészet olyannak érzem, mint egy rossz párkapcsolat. Az elején a cukiságot, szépet mutatja, aztán mire legszívesebben kidobnád már belopta magát a szívedbe ...

2020. febr. 28. 19:39
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Vagy esetében, hogy fáradt ahhoz is, hogy kimutassa utál:D :/
2020. febr. 28. 21:03
 12/17 anonim ***** válasza:
91%

Az alap probléma a korai elválasztás lehet. Nem tanult "illemet" az anyjától, testvéreitől.

Mivel látom, mindent megpróbáltál, szerintem itt már nem rajtad múlik a dolog. Megpróbálhatnál beszerezni még egy cicát, egy idősebb, határozott, domináns természetűt, hátha ő "móresre tanítaná". Biztosan nem lenne könnyű az első pár hét egyikőtöknek sem, de hátha működne a dolog. Imádom a cicákat, de jobb ötletem nincs.

2020. febr. 28. 21:13
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem rontottál el semmit, sőt Te mindent megtettél, amit csak lehet! Nagyon jó gazdi vagy, ne gondolt hogy nem! Szerintem az lehet a baj, hogy nagyon pici korában került hozzád, és nem tanulhatta meg a mamájától a helyes viselkedést. :(
2020. febr. 28. 21:17
 14/17 A kérdező kommentje:

De épp ez a fura, hogy amikor nálunk vendégeskedett akármilyen másik cica, velük mindig tisztelettudó volt. Vagy lehet, hogy csak félt tőlük?

Én már nem tudom.

De nem érzem magam jó gazdinak.

És az miért van, hogy alig eszik? Azon túl, hogy finnyás. Mert az egyik ismerősöm enyémmel egykorú cicái rengeteget esznek. Azt hittem ilyenkor esznek a legtöbbet.

2020. febr. 28. 21:42
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább tartott a vendég cicáktól, azért "húzta" meg magát. Az én cicám is ilyen kis étkű, alig eszik 40 g száraz tápot naponta, és hetente 2x eszik este 25 g alutasakost. :) Semmi mást nem eszik meg, semmilyen husit, májat, semmit csak egy szárazat meg azt a kicsi alutasakost. Ne aggódj, elég neki, ha éhes lenne enne többet! És jó gazdi vagy, nyugodj meg!
2020. febr. 28. 21:47
 16/17 anonim ***** válasza:
27%
borderline macska
2020. febr. 28. 23:36
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát.
2020. febr. 29. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!