Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Elegem van a macskámból.1xűen...

Elegem van a macskámból.1xűen kiidegel. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon kicsi volt, mikor hazahoztam az utcáról egy kuka mellől egy zacskóból. Mindenből a legjobbat kapja azóta is, rengeteg szeretet, amire nem vevő úgy 3 hós kora óta, folyton ki akar menni(benti), e ha kiviszem pórázzal-hámmal, akkor meg be akar menni. Folyton át akar menni a szomszédhoz moslékot zabálni. Nem lehet normálisan megfésülni, hiába szoktattam kiskora óta, mivel hosszú szőrű, emiatt többször gubancolódott már össze úgy a bundája, hogy géppel le kellett nyírni tövig. Nem eszik szinte semmit. Ki lett vizsgáltatva, semmi baja, mindent próbáltam adni neki. Vettem vagy 10 féle tápból kóstolót, eyetlen egyet volt hajlandó megenni, most vettem belőle nagyobb(2kilós) kiszerelést, azóta csak kapargatja a tál körül. Vettem még több fajtát, mindig mást kér, amiből 1x eszik többet nem. Az alom közepébe kakil, de nemhogy körülötte húzná rá az almot, kívülről a padlót, falat kaparja, csikorog a karma. Mindig, amikor épp nem tetszik neki vmi hisztizik, vernyog, visítozik, nyüszít. Én meg találjam ki, hogy épp mi a frász a gondja. Hazaérek 10 óra munka után, játszok előtte-utána vele 1-1 órát, de ha leülnék egy percre, mert egésznap álltam, akkor vernyog. Nem lehet megtanítani arra sem, hogy játék közben ne tépje a karom, hanem finoman harapjon, vagy sehogy, eddig az vált be, ha rámorogtam, akkor elengedte, ma mit csinál, felugrik, és végig karmolja az arcomat.

Már nem elég, hogy egy elkényeztetett mocsok, mindent megkap, ennek ellenére sem jó soha semmi, most már meg is ver érte ...

Mi a fenét tegyek vele? Azt is kipróbáltam, hogy nem foglalkozok a hisztivel és a kívánságaival, de sajnos infúzió és "harag" lett a vége. Nagyon makacs.

Viszont minden baromsága ellenére nagyon a szívemhez nőtt, főleg mikor még pici volt, hogy most már nem tudnám elengedni. Az egészet olyannak érzem, mint egy rossz párkapcsolat. Az elején a cukiságot, szépet mutatja, aztán mire legszívesebben kidobnád már belopta magát a szívedbe ...

2020. febr. 28. 19:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
97%
Valószínűleg az lehet a baj, hogy mivel nem az anyukája nevelte legalább 8 hetes koráig, így ne tanulta meg, hogy hogyan kellene jól viselkednie. :/
2020. febr. 28. 19:45
 2/17 anonim ***** válasza:
26%

Ne adj neki enni 1-2 napig utána rögtön válogatás nélkül megeszi majd a tápot.

Ha pedig agreszív egy laza taslival le kell szerelni.

2020. febr. 28. 19:49
 3/17 anonim ***** válasza:
62%
Nem látom sehol a korát és azt sem, hogy ivartalaníttattad e már, de lehet elkerülte a figyelmemet.
2020. febr. 28. 19:53
 4/17 A kérdező kommentje:

Hát lehet, hogy az a gond, 3 hetes volt. De más macskákkal érdekes módon tisztelettudó(voltak nálunk vendég cicák), csak velem ilyen szemtelen, meg engem akar teljesen kikészíteni.

Volt már sajnos, hogy idegből tehetetlenségemben kapott egy legyintést, nagyon csúnyán nézett rám, azután meg volt sértődve. De máskor ugyanúgy elkövette azt, amiért előzőleg kapott, szóval semmit nem ért.

Írtam, hogy volt már, hogy figyelmen kívül hagytam a kívánságait, nem érdekelt, hogy nem eszik, hisztizik stb. 4 nap után állatkórházban kötött ki. Nagyon makacs, nem adja be a derekát, megverni meg nem fogom, bár szerintem inkább szökne meg, hogy ezzel is engem stresszeljen, minthogy feladná a harcot, vagy kikapná a szemem ...

2020. febr. 28. 19:57
 5/17 A kérdező kommentje:
Ja, bocsi, 1 éves múlt, 4 hónaposan kellett ivartalanítani, mert nagyon agresszor lett, szó szerint. Utána két hetet haragudott, de utána elmúlt ez az ideges agresszió. Csak játékból karol-harap véresre ...
2020. febr. 28. 19:59
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tényleg el van kényeztetve, de ezt más cicák nagyon szokták méltányolni. Kivéve az evést, mert nekem is mindkettő úgy válogat, hogy elmondani nem tudom. A kétféle méregdrága száraztápon kívül ötféle nedves van kibontva, de mindegyikből csak egy falat kell frissen kibontva, félóra múlva már megy a lábrázás.

Szerintem a cicádnak lehet valami idegrendszeri gondja, emiatt talán az anyja is félrerakta, nem etette és így került a "gazda" által a kuka mellé. Az sem normális dolog, hogy amikor "hanyagolva" van, akkor abba belebetegszik és kórház a vége, vagy hogy 4 hónaposan ivartalanítani kelljen, mert olyan agresszív.

Kellene beszélni valami nagyon jó állatorvossal, vannak különböző nyugtatószerek cicáknak. Talán valamelyik hatásos lenne, míg normális kapcsolatra lehet/ne szoktatni. Lehet, hogy többfélét is ki kell majd próbálnotok mire megtaláljátok az igazit, de próbálkozz, mert ennek a cicának rajtad kívül nincs esélye!

2020. febr. 28. 20:13
 7/17 anonim ***** válasza:
27%
Több simogatás, törödés kell neki, nekem is volt ilyen időszaka a macskáknak, de elmúlt, már nem karmolnak.. Tizenévesek már..
2020. febr. 28. 20:14
 8/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Semmiképp nem válok meg tőle. Szeretem, csak nehezen bírok vele.

Nem úgy betegedett bele, inkább ilyen srtődősen, makacsan, csakazértse módra. Nem volt szomorú, nem bújt hozzám, csak került.

Azt gondolod, hogy idegrendszeri betegsége lehet? Erre még nem is gondoltam.

Én arra gondoltam, hogy rossz gazda vagyok, valamit elszúrok. Rengeteget agyaltam, végig gondoltam onnantól, hogy idekerült mi volt. Igaz, hogy a kezdetektől hangosan sipítozott, ha egy másodpercre letettem az ölemből, szóval már ott is mutatkozott rajta a konokság, de azt a pici korának tudtam be és sokat szeretgettem, szinte mindig vele voltam. Egészen 3 hós koráig, utána már nem akarta, hogy ölbe vegyem. Egyik pillanatról a másikra a szeretethiányt felváltotta az agresszió. Egy hónap után beszéltem a dokival, az ivartalanítás után elmúlt ez. Ezt ennek tudtam be, korán érő.

De amúgy az agresszív játék mellett mikor álmos, nagyon cuki tud lenni, két manccsal elkapja a kezem, megharap, azután megnyalogatja, majd megint megharap, de nem durván, csak fogja a fogaival a kezem, aztán elalszik úgy, hogy közben fogja a kezem:D Ilyenkor néha megcsikizem a pociját, ki se nyitja a szemét, csak félig aludva rúg a hátsó lábaival kettőt aztán alszik tovább:D

Nagyon szeretem, csak nem mindig értem mit mond:/

2020. febr. 28. 20:36
 9/17 anonim ***** válasza:
17%
Egy jó macskapszichológusra lenne szüksége!
2020. febr. 28. 20:43
 10/17 anonim válasza:
100%
ha gyengén harap meg az állítólag azt jelenti hogy szeret😀
2020. febr. 28. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!