A cicánk elkezdett a kádba kakilni, mi lehet az oka?
Biztos, hogy rossz élmény érte egy kakiláskor az alomban, lehet, hogy a szél, amit írsz.
Próbáld máshova helyezni az almot, és zárd be a fürdőszobaajtót.
az enyém is a kádba kezdett járni, a pisit a lefolyó részbe végezte a nagydolgot a másik végébe
én örütem neki mert így nem kellett almot fel-le cipelni stb összességében még jobb volt :)
a pontos okot nehéz megmondani, a macskák már csak ilyenek
A macska az alapvetően az alomba végzi a dolgát, rászoktatás nélkül, ösztönösen tudja...
Ha nincs alom, olyankor valamiért általában a kádat, csapot, vagy WC-t választják.
Lehet venni WC-re egyébként macskaüllőkét, meg meg lehet azt is csináltatni, hogy gomb nyomással le is tudja húzni, persze arra már meg kell tanítani...
A nyílásnak meg nem szabad akkirának lennie, hogy maga a macska beférjen.
Valakik szerint persze ez az egész beteges...
A lényeg, hogyha nincs alom, akkor a macskák valamiért ösztönösen az ilyen helyeket választják.
Nekem jelenleg 4 macskám van és volt párszor, hogy az álomtálcákat, melyek ilyen kutyaház jellegűek, elmostam, de elfelejtettem új almot kitenni, meg a helyére tenni és elmentem otthonról.
Ilyenkor az említett helyeken végezték a dolgukat.
Meg is találtad a megfejtést. A macska ok nélkül nem piszkít az almon kívülre, rossz élmény érte kakilás közben és azért csinálja.
Próbáld meg ideiglenesen máshová tenni az almot, egy nyugis, szélvédett, csendes helyre, ahol nem zavarja senki.
Helyezd át az almot, a kád alján pedig az átszoktatás alatt mindig hagyj pár ujjnyi vizet.
Utálják, ha nedves lesz a tappancsuk, és kénytelen lesz új hely után nézni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!