Kóbor cica lába bedagadt, vérzik, nem tud ráállni, nem engedi megfogni magát. Nagyon sajnálom szegényt. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Már hónapok óta etetek egy kóbor kandúrt és kb. 3 nappal ezelőtt sántítva jött "haza". A jobb mellső mancsa be volt dagadva, de rá tudott állni. A duzzanatot leszámítva nem láttam rajta más sérülést, nem vérzett, a bundája is rendben volt, már amennyire meg tudtam nézni, mert nagyon félénk. Ma éjszaka viszont legalább egy 20 forintos érme nagyságú foltban teljesen hiányzott a mancsáról a szőr, vérző seb volt rajta és nem tudott ráállni sem. :((( Tudom, hogy állatorvoshoz kéne vinni, de nem tudom megfogni, fúj rám és morog amikor a kezemmel közelítek felé, illetve az sem biztos, hogy ki tudnám fizetni a dokit, 11 ezer forintom van jövőhét szerdáig, nem tudom mennyibe kerülhet egy vizsgálat, szuri, vagy antibiotikum. És ha nem tudom megfogni és elvinni a cicát, szerintetek az orvos látatlanba tudna neki felírni valami gyógyszert? Teljesen tanácstalan vagyok. :(2020. febr. 22. 01:45
1/6 anonim válasza:
Hol laksz? Közeli menhelyek esetleg?
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Annyit változott a helyzet, hogy beszéltem Apával telefonon és valamennyi pénzzel ki tud segíteni, macskahordót is tudok szerezni szerintem, már csak azt kell kitalálni, hogy vigyük el a rendelőbe úgy, hogy a lehető legkevesebb stressz érje, szerintem így is sokkos állapotban van a fájdalomtól szegény. :( Aztán lehet tényleg menhelyre kéne adni, ahol ivartalanítják és megfelelő gazdit találnak neki. Nagyon fog hiányozni, de neki lehet ez lenne a legjobb. Én rengeteget hirdettem facen, de sajnos nem jelentkezett rá senki.
2020. febr. 22. 02:18
4/6 anonim válasza:
Nagyon rendes vagy, hogy segítesz neki! Azért is gondoltam menhelyre vagy állatvédő alapítványra, mert segíthetnének abban, hogy mielőbb állatorvoshoz jusson.
Első voltam.
6/6 A kérdező kommentje:
Szereztem macskahordozót és felvettem a kapcsolatot egy menhellyel, de sajnos egész nap nem jött elő a cica. :( Máskor is előfordult már, hogy 1-2 napig nem mutatkozott, mert legénykedett valahol, vagy jól lakott a szomszédoknál, úgyhogy próbálok nem a legrosszabbra gondolni. Amikor az állatorvosnak mondtam, hogy ma már valószínűleg nem tudom elvinni a cicát rendelőbe, akkor a doki azt mondta, hogy sérült macskáknál normális, hogy visszahúzódóbbak lesznek, próbálnak elbújni a többi macska és ragadozók elől és tartalékolják az energiájukat. De nagyon szívós állatok, úgyhogy figyeljem, mert bármikor felbukkanhat. Remélem így lesz. Ha lesz fejlemény megírom.
2020. febr. 23. 02:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!