Beadassam a cicának az oltást?
1 hónapja van nálam egy kismacska. Április végén megyünk a párommal wellness hétvégére (ezt kaptuk karácsonyra a családtól). Akkor a cicó 6 hónapos lesz már. Egyedül nem szeretném itthon hagyni egy egész hétvégére, így azt találtuk ki, hogy addig édesanyáméknál “nyaral”. Ők másik városban laknak, és van két cicájuk. Mindkettő teljesen benti macska, az enyém is. Ők tesztelt cicák, minden létező oltásuk megvan és ivartalanítva is vannak. Az én cicám még nincs beoltva macska leukózis ellen. Érdemes beoltatni mielőtt elviszem?
Illetve mennyire fogja szerintetek megviselni? Nagyon emberközpontú, bújós, mindent együtt csinálunk.
Nyáron nyaralás miatt szintén ez lenne a helyzet, hogy vagy anyuékhoz menne arra az időre, vagy állatszállóba. Ahogy néztem, elég borsos ára van, de hát ha csak az a megoldás akkor ez van.
Szerintem jobb az, ha valami biztos helyen van.
Én sem bízok meg például a szomszédaimbam. Sajnos a legtöbbjük felelőtlen állattartó, például sajnálják a pénzt az ivartalanításra, vagy 1 hétig távol van, aztán a macskát vagy megetetik a rokonok, akiket megbíznak, vagy nem. Aztán mindenhová jár szegény cica élelmet keresni, többet közt hozzánk is, nyávogva. Ilyenekre nem biznám a cicát. A rokonaim meg mind távolabb élnek, akik meg közel, ő bennük nem bízok meg, mert nekik kimerülne annyiban az etetés, hogy oda adnák a macskának az ebédről megmaradt tökfőzeléket, meg mákos tészát, az előre kikészitett kaják helyett.
Bárkinek közbe jöhet egy program, ami halaszthatatlan, hogy megigéri, hogy ráér vele foglalkozni, aztán ha mégsem, szegény cicus szívja meg.
Van egy rendes nő, ő mondjuk például megeteti mindig, ha tovább vagyunk távol itthonról, de 3 műszakban dolgozik, így nem tudja például azt megcsinálni, hogy éjszakára zárja be. Mert alapvetően kinti, inkább kinti-benti, de éjszaka nem szeretem ha kószál összevissza, ne hogy elgázolja valaki...stb
Így ha én elmennék nyaralni, inkább elvinném egy macskapanzióba vagy egy olyan rokonhoz, aki macska barát, és zárt helyen tartaná, hogy ne szökjön meg az idegen helyről.
Ha meg több cica van, majd összebarátkoznak, legalábbis megszokják egymást.De inkább legyen több cica közt, úgy hogy biztos kap enni és még akkor is meg lesz a macskám, ha visszajövök a nyaralásról.
"Van egy rendes nő, ő mondjuk például megeteti mindig, ha tovább vagyunk távol itthonról, de 3 műszakban dolgozik, így nem tudja például azt megcsinálni, hogy éjszakára zárja be. Mert alapvetően kinti, inkább kinti-benti, de éjszaka nem szeretem ha kószál összevissza, ne hogy elgázolja valaki...stb
Így ha én elmennék nyaralni, inkább elvinném egy macskapanzióba..."
Ha az a gondod, hogy nem tudja este befogni a rendes nő, akkor eleve nem kell kiengedni!
Hiszen a macskapanzióban, vagy a rokonnál (ismeretlen helyen!) sem lenne kiengedve és otthon azért más neki.
Szüleidnél biztosan jó kezekben lenne a cica de, ha az új környezet miatt mégis valahogy kiszökne, biztosabb, ha beoltatod.
-Szomszédom elköltözött. Vitte magával a benti cicáját. Mégis láttam párszor, hogy "vissza-vissza nézett" a régi otthonába.
Köszönöm a válaszokat.
Elszökni nem tud, anyuék a 9. emeleten laknak, sosem mennek ki.
Az egyik macskájuk kb. 6 éves, 5 éve van velük, az utcán találták. Beteges volt (féreg, sérv és társai), baromi sokat járt orvosnál, tesztelt, oltott, ivartalanított, többször műtött cica. Most már szerencsére semmi baja, nagyon bújós.
A másik macska olyan 3 év körüli, 8 hetesen hozták el lakásból, és azóta is lakásban van. Ő is negativ, oltott stb.
Az én macskám jelenleg 17 hetes. 12 hetesen hoztam el. Oltásprogram (leukozis nelkul) kész, többszöri féregtelenítés is. Ivartalanítás is lesz természetesen. A szülei is szobamacskák voltak, ők is teszteltek voltak, mindkettő negativ.
De biztos ami biztos, marciusban akkor doktorneni, és az enyémnek is megnézzük.
Itteni ismerősre nem tudom bízni. Nemrégóta lakunk itt, a lépcsőházban a szomszédok átlagéletkora 70, sokszor a saját lakásuk ajtaja is nyitva, mert elfelejtik becsukni. :(
Így vagy anyu marad, vagy a macskapanzió.
Anyuéknál mikor nincs otthon senki, akkor külön lenne zárva. Persze ha nem jönnek ki egymással, akkor felügyelet nelkul is külön lennenek. Péntektől vasarnapig kellene kibírnia. Április vegen mar ugye 6 honapos lesz.
Háát... Gondoltam, hogy a macskák. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!