Olyan macskafajtát keresek ami barátságos, okos és hűséges. Ti milyen fajtákat ajánlanátok?
"és ha arra megtudnám tanítani hogy ne kóboroljon el"
Ezt légyszi vesézzük ki előtte. Kint tartanád? Miért gondolod, hogy tanítani kell rá, ahelyett, hogy óvintézkedéseket tennél?
Így már más. :)
Szerintem a Maine Coon tökéletes lenne neked, nagyon gazdi imádóak. Olvass utána a fajtának.
A többi elvárásodra nem reagálnék, mert általában minden állat olyan a gazdájához, ahogy az viszonyul hozzá és ebben a macska különösen elöl jár.
Viszont:
Minden macska utálja a vizet, nagyon tiszta állat, ezért nem kell fürdetni, illetve nem fogsz vele a Balatonban, vagy a fürdőkádban pancsikálni, mert világgá megy.
#5 Állítólag a MC imádja a vizet :)
Ha kiskorában nagyon lassan, fokozatosan szoktatod, és csupa jó emléket szerez a szoktatás alatt, akkor vízszerető cica lehet belőle :)
Viszont okkal tartanak a víztől: a szőrük nem "zárja ki", hanem átereszti, és könnyen megfázhatnak. Tartsd melegen.
Neked egyiket sem. Neked nem macska kell, hanem szülő.
A macska először is nem "követős". (Ne keverd a face-s haverjaidal.) Legtöbbje nagyon is önálló és utálja az agyonabajgatást.
A macska nem tanítható, csak azt hajlandó megtanulni, amiért nagy pofont kap (az anyától is megkapná), vagy ami az érdeke.
A macska nem hűséges típus, csakis ahhoz a gazdihoz ragaszkodik, aki nagyon-nagyon szereti. Te nem ez a típus vagy. Neked inkább a macska szeretete kell. A macska falkaállat, de ha egyedül van, akkor inkább a helyhez kötődik, sem mint az emberhez. Ahhoz nagyon különleges macskának kell lennie, és nagyon különlegesen jó embernek, hogy ragaszkodjanak egymáshoz.
A vizet nem szereti egyetlen macska sem, kivéve a Van cica - Türkisch Van -, mert az imád úszni. A többi maga mosdik, utálja a vizet, ha meg kell fürdetni valamilyen okból, akkor az a keleti harcművészetek legvadabb ágait idézi.
A válladon nem fog ücsörögni, azok a (bizonyos) maradak.
Voltaképpen mit is akarsz te? macskát? Kutyát? Vizilovat? Arara papagájt?
Az orosz kékmacska nagyon arisztokratikus, nyugodt állat, de nem neked való, ahogy a többi macskafajta sem.
Én halakat ajánlanék neked, vagy tengerimalacot.
#5 A Maine Coon szereti a vizet, ezért is írtam ezt a fajtát.
#7 "A macska falkaállat". Te sem értesz a macskákhoz. A macska NEM falkaállat! A macska territoriális állat, nem csapódik falkába. Képes szeretni az embert, az MC különösen gazdacentrikus, egy gazdás macska, aki imádja a vizet. Tessék utána olvasni.
Ez szerintem macskafüggő. Nekem a kandúrom egész nap a s.ggemben van, ha vécére megyek, akkor megvár az ajtó előtt (előtte feszegeti az ajtót, hogy ki tudja-e nyitni). A fürdőkádnál is mellettem ül és játszik a habbal vagy csak simán belenyúlkál és fröcsköli szét, mert az hatalmas buli. :D
A nőstényem nem ilyen, ő elvan magában, viszont ő az, aki képes felmászni a nyakamba is, ha úgy van kedve. A vizet utálja, ha megnyitom a csapot, akkor már szalad el, nehogy rámenjen 1 csepp.
Mindkettő házi cica.
Szerintem náluk is szokás kérdése sok minden. Ismerek barátságtalan, antiszoc maine coont, de ismerek olyat is, aki igazi szeretetgombóc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!