Hogyan szocializaljak ket elvadult, mentett kiscicat?
Ne haragudj, de 12 hetes cicát még nem ivartalanítanak.
Az majd a ti dolgotok lesz úgy féléves kora környékén, de inkább utána.
jól mondja a kérdező
"Hat hónapos kora előtt nem veszélyes ivartalanítani a nőstény macskát. Sok állatorvosi rendelő már 12 hetes korban is elvégzi az ivartalanítást. A macskatulajdonosok sokkal gyorsabb gyógyulást figyelhetnek meg a kiscicáknál és a tanulmányok szerint pedig semmilyen mellékhatása nincs a fiatalkori ivartalanításnak. A felnőtt korban ivartalanított macskák sokkal nehezebben ébrednek fel az altatásból és hosszabb ideig van fájdalmuk is mint a kiscicáknak."
Én úgy hoztam haza kukában kotorászó kiscicát, hogy mikor megfogtam egy sállal, visítós hangon fújt rám. Folyamatosan próbált harapni és karmolni, az orvosi ellenőrzés szintén rátett egy lapáttal, ezek után szerintem 3 napig a gardrób szekrény alatt lapult és ha benéztem hozzá morgott.
Nekem az vált be, hogy kézből etettem, nem beszéltem hozzá, nem simogattam, csak megvártam, míg előbújt, kirántotta a falatot a tenyeremből és visszafutott vele a szekrény alá. Pár napig így etettem, sajnos a szekrény alá kakilt-pisilt is, de olyan másfél hét után elő mert bújni és távolról nézett. Én meg elkezdtem beszélni hozzá. Először nem jött közel, és nem szabad piszkálni ilyenkor, pár hétig csak távolról figyelte mit csinálok, de már egyre érdeklődöbben, láttam rajta, hogy nagyon érdekli amúgy mi történik, de nem lehetett hozzá érni, sem közel menni. Közben szinte tanulás nélkül átszokott alomra is, de mindig csak ha jó messze voltam és nem figyeltem.
Szerintem 1.5 hónapja volt nálam, amikor először hajlandó volt lefeküdni mellém a kanapén, utána napról napra egyre kedvesebb lett, már lehetett játszani vele, nem ijedt meg és rohant el egyfolytában ha elindultam felé, és 3 hónap után egyszer arra ébredtem, hogy a lábamnak dőlve alszik. Ma meg már rendesen balhézik, ha nem vagyok hajlandó ölbe venni.
Úgyhogy türelem, türelem, türelem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!