A cicának mennyire fontos a prémium táp?
(A Purina nem prémium táp)
Egészséges macskák remekül elélnek kevésbé márkás eledelen is, de vannak kényes szervezetűek, amelyek megbetegedésekre hajlamosak. Nekik ajánlott a prémium táp.
Dehogy ér kevesebbet! Nem erről van szó, de mégiscsak egy kevésbé kényes, sokkal szívósabb állat, mint a fajtatiszta kutyák nagytöbbsége.
A szüleimnél a cicák elvileg ilyen bolti izé tápot kapnak, a kutya meg prémiumot, a cicák a kutyáét eszik általában, és elég egészségesek.
Nem sajnálom én tőle, meg úgyis járok az állatkereskedésben kutyatápot venni, csak a legtöbb macskás ismerős bolti kajával etet, és viszonylag ritkán hallani vitaminhiányos ciccről :) Azt hittem, talán a macskakajáknak jobb a minősége, vagy a cicáknak alacsonyabbak az igényei.
Macskánál nem hangoztatják annyira, hogy legalább az első évben, mindenképpen, blabla.
Szeptemberben lesz 16 éves a maccsom. 3 hónaposan került hozzám és hosszú évekig csak és kizárólag a Friskiest ette meg. Nyers csirke, kacsa, pulyka fej volt még mellé neki, ami lement.Aztán az évek alatt sokszor csak nevenincs áruházi szárazra jutott.Éhes volt, kénytelen volt megenni. Néha kapott Royalt,és néhány fajta külföldi tápot.
Ma senki nem mondja meg róla, mennyi idős. Orvos csak ivartalanításkor látta. Az összes foga ép, csont színű.A madarakat ma is elkapja.Néha egér is jut neki.
Bármilyen termék került a táljába, változást sosem láttam rajta.
Ja.. sziámi exkandúr:))
Nem tudom, hogy hivatalosan prémium táp-e, de hogy elég drága a Purina One normál tápnak, az biztos. ;) No meg a csomagolásán is rajta van, hogy erre, arra, mindenre jó, ilyen egészséges lesz a macska, meg minden jóság. Igazából belülről biztos jó nekik, de ebben a hőségben elég viharvertek szegények (már csak 4 és fél kilók, nőstény léttükre).
Amúgy azért váltottam, mert ki akartam próbálni, hogy jobb-e. Évek óta csak és kizárólag ugyanazt hajlandóak megenni (még a royal caninba is csak belenyaltak, és lehetett kidobni), ami nem egészséges. Ezt megeszik, de mint írtam, sok különbség nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!