Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan tudnám megtanítani a...

Hogyan tudnám megtanítani a macskámat hogy ne csinálja ezt?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van egy nagy beépített tolóajtós ruhasszekrenyunk. Mivel toloajtos, a macska megtanulta hogy kell eltolni és kinyitni. Folyamatosan minden nap felugrik a polcokra benne és kilöki a ruhaimat, rájuk fekszik, sőt egy kettőt kiszakított. Nagyon idegesítő, minden egyes nap újra vissza kell őket pakolni na meg kimosni mert ha rajtuk ül hosszú ideig igenis lesz “szaga”. Macska pedig hosszúszőrű, így azt lehetetlenség lepucolni.

Mindig becsülöm az ajtót, megszidom (erőteljesen raszolok), olyankor lapít tehát tudja hogy rosszat csinált. Megutni sose ütöttem és nem is fogom így más megoldás erdekelne..

A macska távoltartó spray nem hat. Illetve a ruhaimat nem is fogom vele befujni. Rengeteg játéka van, sokat foglalkozunk vele. Általában éjjel csinálja ezt, vagy néha napközben.

Bármi javaslat?

3 éves ivartalanitott perzsa kandúr cica.

2020. jan. 22. 11:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nekem is volt "szekrény"cicám, azzal a különbséggel, hogy kifelé nyíló ajtó volt. Ő csak annyira piszkálta meg, hogy beférjen és hagyta becsukódni az ajtót. Mikor először csinálta, nem láttam, mert a másik szobában volt a szekrény. Órákig kerestük, persze nem találtuk. Egyszer csak ott volt.onnan jöttem rá, hogy hol volt, mert csinált magának ágyat, szépen összekotorta a pulcsikat. Végül ki kellett zárni, én simán egy fakanalat dugtam át a fogantyúkon :)
2020. jan. 23. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!