Hogyan tudnám leszoktatni/vagy megtanítani a macskámat, arra, hogy ne a bútoron élezze a körmét?
Most kerül hozzám egy vadiúj bőr kanapé,eddig egy hagyományos textil ágyam volt és azon élezte a cicám a körmét.Ezt sem szabadott volna megengednem neki,tudom, csak egyszerűen a kaparófáját nem volt hajlandó használni...:/
Azt szokta csinálni,hogy az ágynak a szélén húzza végig magát,amíg élezi a körmét.
Nem tudom mi lesz,ha a bőrrel is ezt fogja csinálni.:S
köszönöm előre is!
Mutasd meg neki,hogy hogyan kene kaparjon.
Szerencsere nekem nem volt ilyen gondom,mivel az enyemet megtanitotta az anyja.
Rossz hírem van. Ha eddig az ágyadon koptatta a karmát, akkor nincs kizárva, hogy ezután is azt fogja tenni.
Próbálkozz kaparófával, de nincs garancia, hogy ettől leszokik az ágyadról.
Első időben lesben állsz, amint akar kaparni, vízipisztollyal vagy virágspriccelővel elriasztani. Pár alkalom után talán megjegyzi. És a kaparófát pedig valami macskagyökér,v macskamenta szaggal/sprayvel vonzóvá tenni. Illetve játékkal rávenni, hogy az jó dolog.
Amúgy macskabútor vagy csak kaparó? Mekkora, milyen??
Az sem mindegy, hol áll..
Macskafüggő, melyik módszer válik be az eddigiek közül.
Utolsó esetben vegyél macskamentát spray formában, azt fújd rá a kaparófára. Arra figyelj, hogy tényleg csak arra kerüljön, a környező bútorokra ne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!