Kezdőoldal » Állatok » Macskák » SOS a cicám párizsi függő!...

SOS a cicám párizsi függő! Nem eszik semmit! Mi a fenét tegyek?

Figyelt kérdés

A szomszéd 3 napja adott neki egy kocka párizsit, azóta semmit nem eszik meg, amit én itthon adok neki, csak az ajtót kaparja, menne a szomszédba párizsiért!! De én nem akarom, hogy ilyeneket egyen, mikor itthon sütöm neki a csirkét, a halat, a májat, meg kapja a 80% hústartalmú, minőségi vitamindús száraz macskaeledelt!!

A dokit felhívtam, azt mondta előbb utóbb enni fog. Nem tud vele mit csinálni! Valami tipp? Utálom a szomszédom!!

2020. jan. 12. 08:01
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
89%

7, nem is a hústartalom milyensége miatt problémás a párizsi, hanem mert a hústartalom után közvetlenül az étkezési só következik az összetevők között (ergo nem kevés van benne), ami baromira nem tesz jót a macskának - ugyanígy a fűszerek és az E betűs tartósítószerek és egyebek sem a macskának vannak kitalálva, nehezen tudja őket megemészteni, feldolgozni a szervezete.

Nyilván a kérdező macskájának nem lesz baja pàr falattól, de hosszú távon nem tesz jót. Márpedig a macska enné hosszútávon is az íze miatt, a gazdinak kell okosnak lenni és tudnia, hogy ez nem szerencsés.

Én sem vagyok tökéletes gazdi, ha kuncsorognak, kapnak néha virslit, hasonlókat (bár speciel nálunk okosak, a csirkemellért rinyálnak, ha főzök :D), de nálunk nincs is ilyen, hogy nem hajlandók mást enni. A kérdező esetében viszont csak a tiltás a megoldás, hogy párizsit soha többet, ha ilyen hatással van rá.

2020. jan. 12. 11:36
 12/27 anonim ***** válasza:
35%

Annyira koplal néha minden állat 3 napot, hogy például egy tengerimalac, ha nem eszik 12 órán át (!), már éhenhal...

A macskák is a természetben egész nap vadásznak, kisebb pihiket beiktatva.

Egy nap kb. 15-20* esznek kis mennyiséget, például rovarokat, egeret, madarat, mikor mit...

3 nap éhezés NAGYON veszélyes rájuk nézve!

2020. jan. 12. 12:07
 13/27 anonim ***** válasza:
27%
Ne főzd/süsd az alapanyagokat, nyersen biztos megeszi. (sertés kivételével)
2020. jan. 12. 13:05
 14/27 anonim ***** válasza:
32%

Nyersen sem biztos, hogy megeszi a húst...

Rengeteg tapasztalom van olyan macskákkal akik nem ették meg.

Másrészt egy minőségi táp sokkal jobb és praktikusabb mint a BARF.

2020. jan. 12. 13:14
 15/27 A kérdező kommentje:

Mindenhogyan mindenfélét próbáltam már.

Remélem rájön, hogy úgyse kap és elkezd normálisan enni, mert már falnak megyek ettől az egész napos hisztitől:((

2020. jan. 12. 13:57
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan milyen márkából kap? Esetleg próbálj másikat...
2020. jan. 12. 14:03
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Már ne haragudj meg, de ilyen nincs, higy egyetlen kocka párizsi miatt semmi mást nem eszik meg! 5 ultrabrutál finnyás macskám van, még ők sem csinálnak ilyet...Én baromira elvinném orvoshoz megnézetni, mert ez nem normális! Nem lehet, hogy az a baja, hogy most nem engeded ki? Vagy ha kiengeded, akkor továbbra is eteti a szomszéd?
2020. jan. 12. 16:18
 18/27 A kérdező kommentje:

Társasház! Átmentünk az ő cicájához játszani(a néni kérte, hadd ismerkedjenek). Amíg az ő cirmosát kicsit ölbe vettem(előtte is szoktuk szeretgetni egymás cicáját, csak a cicák még most találkoztak először, mert még pici volt az enyém), addig ő adott neki párizsit, mire észreveszem, akkor mondja, hogy adott neki, láttam, hogy egy negyed hiányzott a vastag szeletből. Mondtam, hogy ő nem eszik ilyet. Aztán hazamentünk.

Előtte még rendesen reggelizett, ahogy szokott, azóta se ebéd, se vacsi, vagyis csak pár falat esténként, ahogy írtam. De látom, hogy éhes, mert folyton hisztizik, rohan a tányérhoz, amikor etetem, de nem kell neki. Csak néz rám, rázogatja a mancsát meg nyújtózik fel rám.

2020. jan. 12. 18:23
 19/27 A kérdező kommentje:
Ennek 3.napja. Ma este már a felét nagyjából megette a sült csirkének.
2020. jan. 12. 18:24
 20/27 A kérdező kommentje:
Talán helyre rázódik.
2020. jan. 12. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!