Adhatok a cicámnak laktózmentes tejet? Illetve hogyan szoktassam rá a vízre?
Nem kell neki semmilyen tej, ha szomszaj lesz inni fog vizet.
De valóban ha kapnak nedves kaját is akkor általában nem isznak külön vizet, mert elég ami a kajájukban van.
Vannak kifejezetten macskatejek.
A mi cicáink legjobban a csapból szeretnek inni. Meg kell nekik nyitni és ott lefetyelnek. De vannak már nagyon jó kis macskaszökőkutak, amik kifejezetten erre vannak és folyamatosan forgatja nekik a vizet.
Így van, utolsónál a pont, szökőkút kell neki, nemcsak forgatja és ezáltal folyton csorog, ami érdekessé teszi nekik, hanem tisztítja is. Igaz, néha cserélni kell a szűrőt, de úgy gondolom hasznos befektetés.
Egyébként amikor találtam egy alomnyi kismacskát és én neveltem fel őket, akkor ők sem akartak vagy fél éves korukig a szökőkútból sem inni(a saját cicámnak lett véve). Ezért vagy konzerves vagy ilyesmi nedves macskakaját kaptak vagy ha száraz tápot, akkor miután jóllaktak én is mindig megkínáltam őket laktózmentes tejjel, hogy vigyenek be folyadékot, mert száraz mellé muszáj.
Úgyhogy ha sok száraztápot eszik, akkor adhatsz neki, nem árt, esetleg felesben vízzel, ha nedves tápot kap leginkább, akkor nem baj, ha nem nagyon iszik. Egy nagy játék után ha megszomjazik úgyis inni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!