Mi a teendő, ha szilveszterkor elmenekült a macskám és még nem jött haza?
Bent akartam tartani a lakásban, mert nagyon fél a tűzijátékoktól, de a szüleim erre magasról sz#rva kinyitották neki az ajtót, mert "hát ki akart menni, semmi baja nem lesz, a macska helye kint van". Egyébként kinti-benti macska, néha előfordul (főleg nyáron), hogy nem jön haza éjszakára, de azért ez más, mintha félelmében menekülne el. Tegnap kb 8 körül ment el, ma próbáltam többször hívogatni, de még mindig nem jött elő. Tegnap este annyira félt, hogy nem akart enni, ma reggel pedig nem jött haza reggelizni sem.
Szóval most mi a teendő? Csak várjak, mert "majd biztos hazajön"? Lehetséges, hogy egy macska meghaljon a stressztől, amit a petárdák okoznak?
A stressztől nem hal meg, max. nem néz szét rendesen a zebrán.
Jó eséllyel haza megy, ha éhes lesz, és hiányzik neki a simogatás. Gondolj arra, hogy valahol szintén szerető emberek befogadták, egy macskának mindegy hol kapja meg a figyelmet, mikor kell neki, nem olyan mint egy kutya.
"Bent akartam tartani" - de nem tetted, hanem szüleidre bíztad.
Bizakodj abban, hogy hazamegy.
A macska hajlamos ijedtség hatására sokkos állapotba kerülni. Ilyenkor szinte lebénulnak, ha tehetik elbújnak és totál kiszolgáltatott állapotba kerülnek, mert nem szaladnak el, nem védekeznek.
Sajnos volt benne részem többszörösen, amikor menhelyen önkénteskedtem. Voltak olyan macskák, amik eleve az utaztatástól lettek sokkosak és úgy hozták be őket.
Ha nagyon nyugodtak a körülmények, akkor ez fel tud oldódni több óra múlva, de ha 24 óra alatt nem oldódik, akkor állatorvos segítsége kell, mert a macska elpusztul.
Remélem nálatok nem ez van és előkerül a cica.
Írd majd meg, ha hazajön!
""Bent akartam tartani" - de nem tetted, hanem szüleidre bíztad."
Ne haragudj, hogy nem az ajtóban őrködtem egész éjjel. Figyeltem rá én is, de bíztam benne, hogy felnőtt emberekre annyit rá lehet bízni, hogy ne engedjék ki. Hát úgy látszik, hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!