Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A kamasz macskám elvárja,...

A kamasz macskám elvárja, hogy cumiztassam?

Figyelt kérdés

Addig nem eszik egésznap semmit, amíg nem kap 1 dl tejet kis cumisüveggel etetve:D

Kiskorában etettem ilyen módon, mert nem volt anyukája. Amikor fokozatosan leszoktattam(4 hónapos korára) nagyjából egy hónapig minden rendben volt, azután most egy hónapja megint kéri. Egésznap hisztis, nyűgös és nem eszik, amíg nem kapja meg a pár fecskendőnyi tejet:D

2019. dec. 24. 06:27
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

Rakd a tejet cumis üvegbe és állítsd két szék közé, vagy tamaszd ki valahogy.

Majd cumizik magának.

2019. dec. 24. 07:43
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Sok macska szopizik, néha több évig is, persze nem tejet, hanem valamilyen alkalmas tárgyat vagy testrészt. Valószínűleg neki sem a tej hiányzik, hanem a napi szopcsi.
2019. dec. 24. 08:50
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor kellett volna figyelmen kívül hagyni, amikor újra akarta kezdeni.

Ha már ilyen sikeresen lemásoltad a természetet, és fel tudtad nevelni cumisüvegből való szoptatással, akkor azt is másold le a természettől, hogy ha egy anya már nem szoptat, akkor nem fogja újrakezdeni, annak ellenére se, hogy a kölykök igen követelőzőek tudnak lenni.

A természetben nem megy visszafelé az idő, aminek eljön az ideje, annak eljön, akár tetszik, akár nem.

Hagyd figyelmen kívül, az éhség nagy úr, majd az megoldja ezt a dolgot.

2019. dec. 24. 08:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Elvárhatja, de neked kell tudnod meghúzni a határokat. Adj neki tápot, egyéb kaját és ha eléggé éhes lesz, majd megeszi azt. A cumisüveget pedig dobd ki!

Ja a macskád nem gyerek, sem annak a pótléka. Csak egy macska.

2019. dec. 24. 09:14
 5/9 A kérdező kommentje:

Értem.

Köszi.

Igen, nem a tej a lényeg, amikor nem volt laktózmentes itthon, akkor húsleves levét adtam neki, ugyanúgy jó volt neki az is:D

2019. dec. 24. 09:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Az anyamacska igen keményen pofán csapja, ha követelőzik a leválasztott kölyök, nem engedi oda magához őket.

Egy kivétel szokott lenni, ha az anyacica újra vemhes lesz, akkor a második alom kölyök sokszor gyengébb/elpusztul, mert a már kamaszodó cica cicizik, anyacica meg ilyenkor hagyja az ösztöne miatt.

Szóval részéről természetes, hogy próbálkozik, részedről meg az a természetes, hogy nem engedsz a hisztinek. :)

2019. dec. 24. 09:41
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van az utolsónak. Nálunk már kb. akkorák voltak a "kicsik", mint az anyjuk, és még mindig szoptak. Kb. 5 hónapos korukig engedte is nekik, utána egyik napról a másikra elkezdett hűvösen viselkedni velük, ha a közelébe jöttek, arcon csapta őket. :D Utána úgy viselkedett velük, mint az idegenekkel, kerülte őket, egyedül akart lenni.

Ezek után is volt igénye az egyiknek a szopásra, úgy oldotta meg, hogy a lábujjainkhoz kezdett el bújni, ezt nem engedtük, főleg, hogy hamar harapdálás lett belőle... A kisméretű kutyánkat is követte, bújt alá, masszírozta, mintha az anyja lenne, de ő is hamar felpattant, és továbbált. :D Biztosan jól esik kisbabásat játszani vele, de hidd el, le fog szokni, ha visszautasítod. Nem fog éhen halni, előbb győznek a túlélési ösztönök. :)

2019. dec. 24. 10:47
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Sokáig megmaradhat ez az ösztön a cicáknál, de persze érdemes finoman leszoktatni róla, ahogy a többiek is javasolták.

Nálunk is volt egy féléves talált cica, ha lelt egy szőrös takarót, a szájába vette a csücskét, dagasztotta és dorombolt neki. Rájöttem, hogy cumizik. Nekünk sosem dorombolt, csak a szőrös takarónak...

2019. dec. 24. 11:30
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem is maga a szopizás érzése hiányzik neki, nem pedig a tej. Hozzánk idekóborolt egy lány cica és nem lehetett megfogni, mert ha csak a közelébe mentünk, rögtön elszaladt/elbújt valahová...És kiderült, hogy terhes is volt és végül idefialt 3 kisbabacicát. Nem tudom, azért csinálta-e, mert még fiatal volt és nem volt gyakorlott az anyaságban, de kb. 12 hetes koruk körül abbahagyta a kicsik szoptatását és ha megpróbáltak odamenni hozzá, agresszív volt velük :( És ők (illetve 2-en közülük) úgy oldották meg, hogy az egyik kistestvérüket kinevezték "anyapótléknak" és a hasát szopogatták, mintha szopizni próbáltak volna belőle, miközben ő dorombolva hagyta, néha még nyalogatta is közben a fejét a tesóinak...Őszintén szólva ez egyszerre volt az egyik legcukibb és a legfelkavaróbb dolog is, amit valaha láttam XD

Most 7 hónaposak és csak egy pár hete szoktak le róla (hál' Istennek).

2019. dec. 24. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!