A ti macskátok szokta nyalogatni a kezeteket vagy az arcotokat?
Nekem 4 cicám van. Amikor kicsik voltak(pár hónaposak)néha megnyalták az arcomat vagy a kezemet. Már mind elmúlt 1 éves, és már nem szoktak nyalogatni.
Szerintem ez a kutyákra inkább jellemző.
A cicák igenis tudnak szeretni! 2 cicám van és érzem a valódi, önzetlen szeretetüket. Egyszerűen ott van a gesztusaikban. Ha érzik, hogy a te szereteted őszinte feléjük, akkor azt képesek duplán vagy akár triplán viszonozni.
A másfél éves kandúr cicámtól már kaptam puszit az arcomra és rájöttem ha harapdálja az orromat nála az is puszilgatást jelent. Az ujjaimat is harapdálja finoman, meg néha nyaldossa a kezemet, de az ritkább eset. De nem is feltétlenül abban érzem a szeretetük jelét.
A legjobb példa mikor megérzik, hogy szomorú vagyok. Láttak már sírni. Guggolva zokogtam a kandúr meg odajött hozzám, felágaskodott és a kis macsaival már majdhogynem megsimította az arcomat. Hozzá sem értem, és ő dorombolt nekem, közben megállás nélkül dörgölődött hozzám, forgott körülöttem. Ezt addig csinálta míg abba nem hagytam a sírást és felálltam. Nem is tudtam volna folytatni ilyen gesztus, ennyi szeretet mellett :)))
A nőstény cica is hasonlóan viselkedik. Másfél/két hónapos korában hoztam haza az utcáról. Mai napig érzem mennyire hálás. Kicsi korában mikor szomorúnak látott mindig a nyakamba mászott, hogy a fejemmel egy magasságba kerüljön. Addig feküdt a nyakamon és dorombolt ott míg jobb kedvem nem lett. Most mikor szomorúnak lát ugyanazt csinálja mint a kandúr. Dörgölődik, dorombol, ölembe mászik...Hazaérve a kapuban vagy az udvarban várnak vagy rohannak elébem mint egy kutya.
Nem tudom másnál, de nekem nagyon egyedi és bensőséges velük a kapcsolatom valószínüleg ezért kapom tőlük mindezt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!