Miért akarja a macskám örökké az orromat nyalogatni?
Figyelt kérdés
Kb másfél hónapja csinálja, most lesz ősszel egy éves és fiú. De hiábra koppintok az orrára, kap egy kis pofont ( Csak akkorát hogy érezze hogy nem simogatás volt ) és hiába szólok rá vagy siccelem el, vagy el sem megy vagy max 2 perc és újból ittvan, dörgölőzik az arcomhoz és nyalogatna.2019. szept. 16. 11:42
1/4 anonim válasza:
Mert szeret, azt akarja, hogy foglalkozz vele, ne hagyd neki, gondolj bele, előtte a fenekét nyalta, gondolom minden kézmosásnál nem mosol arcot is. Próbálkozhatsz azzal, hogy bekened valamivel, ami rossz ízű, és egyikőtökre sem ártalmas. A macskák makacs állatok, én a 2 évesemet nem tudom leszoktatni arról, hogy kézben legyen, imádja. Jár utánam, és bárhonnan a nyakamba ugrik, a legváratlanabb helyzetekben, ha leülök azonnal az ölemben van. Nálunk a közeledést csak a takarítás, ami tuti megakadályozza.
2/4 A kérdező kommentje:
A foglalkozás nem gond, mert mindig itthon vagyok sajnos és szinte semmi dolgom. Szóval sokat van kézben és simogatva is, játszva is vele, meg ha fekszek akkor is mindig itt van velem vagy a család valamelyik tagja szinte mindig foglalkozik vele.
Hagyni semmiképpen sem hagyom, egyrészt higiénia, másrészt büdös a nyála és szúr a nyelve.
2019. szept. 16. 12:54
3/4 anonim válasza:
Szegény cica. Csak a szeretetét próbálja kifejezni feléd, te meg bántod őt ezért. Az én kiscicámat az utcáról szedtem össze, kicsiként az anyjaként tekintett rám, ahányszor meglát szalad felém, prüntyög, amint felveszem egyből dorombol, összeérinti a nóziját velem, aztán megpuszil, amikor le akarom tenni a két kezével rendesen a nyakamba kapaszkodik. Ők így szeretnek minket.
4/4 anonim válasza:
Az én cicám a legjobb minőségű kajákat kapja, egyáltalán nem büdös, se a bundája, se a szája.
A nyelvén pedig rugalmas tüskék vannak, így tisztálkodik, a nyelvével mossa és fésüli magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!