Fél és bepisil. Mit tegyek?
Vettem egy cicát, 150kmt utaztam érte. Azt mondták szobatiszta, nyugodt, stb..
Amikor odaértem, egy malacól szerű helyiségből szedték elő szerencsétlent, aki rettegett, alig tudták megfogni.
A korához képest kicsi, vékony. 6 hónapos, a másik cicám is ennyi idős de dupla ekkora.
Sokat is utaztam érte és meg is sajnáltam ezért csak elhoztam.
A hazaúton csendes volt, amint kiengedtem otthon, elbújt.
Tettem ki neki enni, inni, 2 helyre almot.
Másnap láttam hogy nem evett semmi, délután pedig észrevettem hogy a macskaágyba kakilt és pisilt.
Tehát erről is hazudtak, nem szobatiszta.
Ha felveszem, akkor kézben marad, de remeg nagyon és keresi egy idő után a "menekülő utat".
Röviden; Nagyon fél, nem eszik, bepisil, bekakil.
Mit tegyek?
Hogyan szokassam rá az alomra? Egyáltalán mit tegyek hogy ne rettegjen ennyire?
Külön szobában vannak.
Szerencsére már nem fél. A 2.naptól már eszik is, egyszerre 2 alutasakosat is elfogyaszt. Szegény olyan mint egy etióp kisgyerek.
Már kezd alakulni, de még mindig érezni a csontjait ahogy simogatom..
Amikor bemegyek hozzá a szobába, fut hozzám. Jól érzi magát.
Szobatiszta, a "baleset" után nem volt másik. Utána már az almot használta szerencsére.
Már csak a másik macskámmal kellene összeszokatnom. Sajnos ő nem szívleli a kicsit. Amint meglátja fúj, köpköd rá, és pofozni akarná.
Próbálkoztam megismertetni egymással a szagukat, közösen játszani, stb...de semmi se jött be eddig.
Esetleg a nyugtató nyakörv, feliway spray hatásos lehet?
Javasolták, hogy próbáljam ki a macskamentát, attól nyugodtabbak lesznek de semmi hatása nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!