Fél és bepisil. Mit tegyek?
Vettem egy cicát, 150kmt utaztam érte. Azt mondták szobatiszta, nyugodt, stb..
Amikor odaértem, egy malacól szerű helyiségből szedték elő szerencsétlent, aki rettegett, alig tudták megfogni.
A korához képest kicsi, vékony. 6 hónapos, a másik cicám is ennyi idős de dupla ekkora.
Sokat is utaztam érte és meg is sajnáltam ezért csak elhoztam.
A hazaúton csendes volt, amint kiengedtem otthon, elbújt.
Tettem ki neki enni, inni, 2 helyre almot.
Másnap láttam hogy nem evett semmi, délután pedig észrevettem hogy a macskaágyba kakilt és pisilt.
Tehát erről is hazudtak, nem szobatiszta.
Ha felveszem, akkor kézben marad, de remeg nagyon és keresi egy idő után a "menekülő utat".
Röviden; Nagyon fél, nem eszik, bepisil, bekakil.
Mit tegyek?
Hogyan szokassam rá az alomra? Egyáltalán mit tegyek hogy ne rettegjen ennyire?
Külön szobában vannak.
Hagyd egy kicsit nyugton, simogatsd ha előjön, próbálj vele játszani.
Arra valahogy ugrik a cica.
Nem tudom milyen macska ágyad van, de én leteritenem neylonnal, majd mosható kistakarot rá.
Alomra majd akkor fog menni, ha megbarátkozott egy kicsit a hellyel,és nyugiba érzi magát.
Viszont ha kakil,akkor a kalóz rakd bele a talcaba és hagyd ott.
Raksz fel képet róla?
"akkor a kalóz rakd bele a talcaba és hagyd ott."
Mi az a kalóz? Próbáltam mindenféleképpen értelmezni de nem sikerült..
Szerintem valami szaporítótelepről hozhattad, jó lenne ha jelentenéd őket :(
A cicához meg türelem, szeretet.
Ne foglalkozz vele. Ne nézz rá (cicáéknál ez fenyegetést jelent, ha a szemébe nézel - azért a bizalom jele a csukott szem és az álmos pislogások)
Ülj le a szoba közepén, és ne nézz az irányába se. A kezedben tarthatsz valami finomságot (lehetőleg valami erősebb illatút, hogy csorogjon tőle a nyála) és halkan, lassan, nyugtatóan beszélj.
Ne vedd fel, majd csak ha jobban a bizalmába férkőztél.
Az ágyat jól pucold ki, a kakit először tedd át az alomtálcába, aztán vedd ki onnan (érezze a szagát, de ne legyen túl koszos az ízlésének - sok cica nem hajlandó olyan alomba piszkítani, ahol akár csak egy kis "piszok" is van)
Hagyd elbújni, és a saját tempójában felfedezni a környezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!