Sziámi fajtamentés - vélemények?
Van itt olyan, aki örökbefogadott/próbált örökbefogadi tőlük?
Mennyire volt zökkenőmentes? Milyenek voltak, milyen a cica?
Sziámi cicám (is) van. Nem fajtamentéstől.
Több utcai mix cicám volt, majd az egyik mellé befogadtam egy sziámit is.
Teljesen másmilyen, mint a többi cica.
Nem rosszabb, egyáltalán, de más.
Nézzük: dominánsabb, a gazdihoz való ragaszkodás nála abban nyilvánul meg, hogy levadássza a másik cicát.
Miután, kevésbé tud a közelemben lenni, így FIGYEL. Engem is és a másik cicát is.
A nyomomban jár, már amikor olyanja van.
Szerintem, bűbájos, fantasztikus egyéniség és határozottan okos. Örülök, hogy bevállaltam!:)
A gazdihoz való ragaszkodása még inkább előtérbe kerülhet, ha egykeként van tartva.
Érdekes. A legtöbb helyen azt olvastam, hogy nagyon bújósak, beszédesek, és más macskákkal is nagyon jól együtt tarthatók. Nem szeretik a magányt.
Jobban utána olvasok még akkor. Nem volt még sziámi cicám, de tetszenek.
Köszönöm a választ!
Rossz élményünk volt velük.
Elpusztult a cicánk és szerettünk volna egy új cicát az otthonunkba, hogy betöltse az űrt, ami hátra maradt utána.
Volt egy cicus, akit kinéztünk, le is egyeztettük az időpontot, elmentünk több 100 km-t. A hölgy eleinte nagyon kedves volt. Aztán mutatott pár cicát, próbált meggyőzni, hogy másik állat is jó lesz, ami a férjemnek is feltűnt, hogy valami nem oké. Majd sikerült a leegyeztetett cicát is megmutatnia. Végül nem hoztuk el, mert abszolút nem olyan volt, mint ahogy azt megbeszéltük. Ezek után azt a pofavágást és lekezelést, amit az a nőnek mondott lény tanusított felénk, leírni nem tudom. Utána még egyszer beszéltem vele egy másik cica ügyében, de amint eszébe jutott ki is vagyok, visszaváltott a lekezelő stílusba, és közölte, hogy egy állandó támogatójuké már a cica, csak még nem vette le a facebookról.
Nem értem, ennyire hogy lehet kicsinyes valaki, vagy istennek képzeli magát és csak azzal áll szóba, aki pénzt ad neki és elviszi azt a szegény cicát, akit az örökbefogadónak szánt. A marketingjük szuper, de ami mögötte van, nagyon sekélyes.
Szerettük volna támogatni őket egy fajtiszta cica árával, de ezek után, inkább vásároltunk egyet, egy tenyészetből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!