Párom nagyon akart egy macskát, beadtam a derekam, lett egy macskánk, kicsi aranyos, de éjszakára bemészik az ágyunkba. Le lehet erről szoktatni?
A legegyszerűbb ha kizárjátok a hálóból, de esélyes, hogy nyervákolni fog egész éjjel.
Érdemes megpróbálni másik fekhelyet (pihe-puha, meleg, nagyjából zárt, de kilát belőle) venni neki, vagy ágymelegítő párnát tenni a mostani ágyába. De nem biztos a siker.
Ki kell zárni a hálóból - ezért mindig nagyon durván lepontoznak, de nem értem miért ekkora gond másoknak, hogy én sem tudok (és nem is akarok) az állataimmal aludni.
Igen, az első időszakban megpróbál majd bemenni, de az enyémeim gyorsan megszokták a helyzetet.
Ki kell zárni a hálóból.
Én speciel imádok macskával aludni, de ha nem te ezt nem szeretnéd, akkor soha nem lenne szabad felengedni az ágyra, hogy megtanulja, az tiltott terület.
Amíg kicsi, addig nem zárnám ki. Biztos fél, egyedül van, idegen helyen, és elszakították a családjától.
A miénk egyébként olyan, hogy bejön az ágyba, de nem marad ott. Szóval nem vele alszunk. És persze, ha hívjuk, akkor nem jön. :D
A legtöbb macska szeret a gazdi ágyában aludni felnőtt korában is, függetlenül attól, fázik-e.
Ahogy előzőek is írták, kénytelenek lesztek kizárni. Ha most elkezditek, pár nap után sztem abbahagyja a nyávogást is.
Még jobb lenne egy külön helyiségben "altatni" a cicát, hogy ti azért ne legyetek bezárva, én például szeretem ha nyitva van a hálóm ajtaja. Nem tudom van-e erre lehetőségetek. Egy külön szoba, esetleg gardrób (nyilván nem szekrény :) vagy a nappali, az a lényeg, ahol alomtál és evési-ivási lehetőség, meg esetleg ablak, erkély van, hogy nézelődhessen is, ha van rá igénye amikor éppen nem alszik.
Megszokja a rendszert, csak este játszani kellene vele azért.
A háziállat tartás szabályokkal is jár. Nyilván ettől szeretjük, de a hálószoba csak a miénk.
A cicának bőven kényelmes a nappali a fürdő és az előszoba, esetleg a konyha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!