Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 1 hetes kiscicákat találtam,...

1 hetes kiscicákat találtam, hogy tudom felnevelni őket úgy, ha kétféle ajánlatot kaptam?

Figyelt kérdés

Két tapasztalt ismerősömtől két nagyon különböző javaslatot kaptam.

Egyikük ezt ajánlotta:

1.Vegyél kiscica tápszert vagy így készíts magad:1csésze kecsketejbe 3 tojássárga, 1 evőkanál natur joghurt és egy evőkanál olívaolaj és vitamin-ásványi anyag cseppek/paszta.

6 hetes korig 3 óránként macskacumisüvegből cumiztasd őket a tápszerrel. Ezután el kell kezdeni a hozzátáplálást, mégpedig a tápszerbe kell áztatni a minőségi elválasztó kölyöktápot, 4 óránként adni nekik ezt a pépet, egészen 4 hós korukig. 4 hónapostól kaphatják külön a szárazat, mellé a tápszert még 1 éves korukig napi 2x, mellé napi 2x nyers hús és belsőség, főleg máj adását ajánlotta, abban az esetben, ha nálam marad vmelyik, egy éves kortól száraztáp reggel és nyers hús, belsőség este.

Másik ismerősöm ajánlata:

Sima bolti tejet fecskendővel etesd, 4 hetesen el lehet kezdeni tejbedarát, apróra vágott párizsit, meg macskakonzervet adni. Bármilyen jó. Ha már megerősödtek, olyan 2-3 hónaposan, lehet nekik házi kosztot adni, hogy megszokják, elfogadják a későbbiekben, esetleg vehetsz vmilyen tápot ropogtatnivalónak éjszakára. Bármilyen jó. Amíg cumiznak úgyis szólnak, 4 óránként kb, később elég napi 3x adni nekik enni.

Most akkor mit kéne tennem? A kicsik elég rossz bőrben vannak, hívtam orvost, ő tápszert javasolt, de nagyon drága. Házilag készítsek, vagy sima bolti tej is jó? És a többi, amit elmondtak, kire kéne hallgatnom?

2019. szept. 25. 09:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
67%

Mehet sima főtt hússal is, de azt nagyon turmixold le és 5 hetesnél előbb nem érdemes adni nekik, nincs is rá szükségük. A tápszer minden szüksegletüket fedezi.

Én kb 3-4 hetes koruk körül kezdem el adagolni nekik a Calopetet is.

A száraz kaját is kezdheted (cicatejbe beáztatva) adni 5 hetes koruk körül, de ne lepődj meg, mert nem mindegyik hajlandó átállni! Nekem az előző alomból az egyik kis kandúr még 8 hetesen sem volt hajlandó megenni ezeket. :D

Utána szépen fokozatosan elhagyhatod a feláztatást.

4 hetes koruk körül már láthatja őket állatorvos is, hogy az alapdolgokon átessenek.

A 4 hós macska már marha nagy ahhoz, hogy tudjon enni normálisan, szóval szerintem az ismerősöd valamit elszúrt. Akkor valóban kiszárad, ha folyamatosan fosatva van a tej miatt...

4 hósnak már nem kell semmilyen tej, sima víz kell neki. Csak addig fontos hogy tápszert/tejet igyon, ameddig ebből kell megkapnia a fejlődéséhez szükséges vitaminokat, tápanyagokat. Utána maximum nassolásnak jó a cicatej vagy a laktózmentes, de akkor meg nehezebb lesz átállítani a vízre, mert minek igya azt az ízetlen vackot, ha a tej finomabb. :D

A tápnál nézd meg, hogy minél magasabb hústartalmú legyen, kifejezetten kiscicáknak (Whiskast és társait nyugodtan felejtsd el).

Nem kell neki sem kecsketej és tojást sem értem, hogy miért akarsz nekik mindenáron adni. Az sem kell. Ha fel akarod turbózni a szőrüket, akkor nyersen mehet fürjtojás ha már nagyobbak. Egyébként felesleges.

2019. szept. 25. 12:38
 12/12 anonim ***** válasza:
50%
Tojást havi 1 db-ot szabad adni macskának, felnőttnek!!! Ennél többet tilos. Ne keverd a tápszert semmivel, az úgy jó, ahogy van.
2019. szept. 25. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!