Mit csináljak hogy tudjak aludni vagy hogy csináljam?
Van kijárása a cicának? Vadászni szeretne szerintem...ne feledd: a cicók éjszakai állatok!
Az én fiúcicám is ilyen volt, a problémára az ajtóra szerelhető macskaajtó jelentette a megoldást. Azóta odakint rajcsúrozik :DDD
De gondolom, nem a szobádba van bezárva éjjelre, ugye?
Az enyém kb 1-1,5 éves koráig 2-3x felkeltett, hajnalban, hogy játszana, bújna vagy csak nyávogott a sarokban. Na ez volt a rettenetes időszak. Most már este 10 körül kidől és általában, ha lefekvés előtt kifárasztom játékkal, akkor 5-5.30 körül kezd éledezni, de akkor kelek én is. Ha nem foglalkozom este vele, akkor simán 3-4 között már megy az alomba, kapar, nyávog, mászkál a fejemen.
Ez van, hozzá lehet szokni, én egész jól ignorálom, pedig olyan hangja van, hogy a lépcsőházban hallani lehet. Ja, füldugó, alvómaszk nekem bevált (ez utóbbitól az enyém fél és leszokott arról, hogy az orromhoz jöjjön ha alszom, hogy csekkolja, élek e).
Hétvégén van, hogy felkelek 6-kor, adok enni, inni, almozom és visszafekszem, ő meg az ágy szélén, az ablakban, a konyhában vetyereg meg düdörög, de mint írtam füldugó! 🤣 🤣
Kitartást!
Zárd ki a macskát a hálóból!
Pár éjjel nyűvi majd az idegrendszered, hogy beengedd, de meg fogja szokni.
Le lehet pontozni, de a másik lehetőség, hogy a kialvatlanságot választod - amúgy meg nálam alapelv, hogy nem alszom állattal.
Nehogy ezért kiengedd, mint első válaszoló írta!
Bár lehet, hogy ez szóba sem jön, mert nem kertesben laksz.
Én is azt tapasztaltam, mint valamelyik előttem szóló, hogy egy-másfél éves korra ez megszűnik, de tényleg főleg akkor, ha még abban a korban is van vele este foglalkozva.
Ugyanez volt, 4 körül már piszkálta a lábamat, rám ugrált, nyávogott az arcomba, de én nem zártam ki a szobából, mert nagyon szeretem, ha a közelemben van :)
Nálam vannak többen, egymást is lefárasztják, de én is szoktam velük játszani késő délután, este és szerencsére megszűnt a probléma 1 éves kor után.
Tarts ki, elmúlik, ki ne rakd ezért a házból.
Nálam estére (pont ezért) be vannak zárva egy másik szobába, ahol kapják a vacsit. Úgy szoktattam őket, hogy 8-kor mindenki felmegy a "hálószobába", ott van az alom, a víz, a játékok. Megkapják a kaját, aztán reggel kiengedem őket onnan.
Nincs hangzavar, nincs rohangálás, megszokták, hogy az a "nyugiszoba". :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!