Mi a véleményetek erről a szuper prémium macskatápról?
Ingredients:
Pheasant (Min.32.5%), dried duck meat (min. 25%), Sweet potato (11%), potato starch (11%), duck fat, Pumpkin (5%), potato starch, Entenjus, fennel, parsnip, Immutop ® (Jerusalem artichoke concentrate), catnip, vitamins, spinach, minerals, thyme, marjoram, oregano, parsley, sage, blackberries, raspberries, blueberries, black currants, elderberries, aronia berries, flax seeds, sea salt, beetroot, mannan-oligosaccharides (Prebiotic MOS), fructo -oligosaccharides (FOS Prebiotic), nettle, hawthorn, ginseng, dandelion.
Analytical Constituents:
Crude ash 12%
Crude protein 31%
Crude fat 15.5%
Crude fiber 2%
Moisture 7%
A linkre kattintva, lehetséges hogy először hibát ír ki, ezt nem tudom, hogy miért csinálja, de ha frissítitek, akkor jó lesz...
Ha valakinek még sem jönne be, a lényeges dolgokat leírtam, a táp neve pedig Wildcat Rani Pheasant, Duck, Sweet Potato.
Esetleg még van a halas verzió ugyanebből a márkából:
Trout (13.5%), Dried fish (13%), Ling (11%), Salmon (11%), Dried herring (11%), Dried salmon (11%), Sweet potato (5.5%), Pumpkin (1.8%), Calcium (2.8%), Phosphorus (2%)
Abban 70.5% "hús" van, de az csak hal.
És hogyan alakult ki ez a véleményed?
Van negatív tapasztalatod?
Az én macskáimmal nem lehet BARFozni, mert ahhoz hogy egészségesek legyenek sok fajta húst kéne nekik adnom, de kiválogatják és az egyik pl. csak a májat meg a szívet eszi meg...
Valamint a tápnak van egy olyan előnye, hogyha sokat beteszek az adagolóba, akkor 1-2 napra otthon lehet hagyni egyedül a macskákat.
"Rani catfood contains almost 60% pure meat from pheasant and duck"
Tessék, máris 60%,csak el kell olvasni a leírást. Szerintem összetétele jó, de annyi minden befolyásolja az összképet (szemméret, állag stb). Én ezt a tápot nem ismerem, látom, hogy angol webshop... A barf körülményes mindennap, viszont az én cicám a nagyon magas hústartalmú tápot nem eszi (pl visan optimanova, 75%), de pl nézz meg egy agyondícsért (méltán) Orijen tápot.
Hasonló összetétel, bár lehet drágább a Farmina N&D táp, az szuper, kutya, macska imádja!
Nekem be sem tölt az oldal, de a leírás alapján nem tűnik rossznak. A mellékes beltartalmat nézném meg még (vitaminok, taurin stb).
A fehérjetartalma lehetne magasabb, én azt a 31%ot kicsit alacsonynak tartom.
A hús fehérjetartalma 20-25% körül van, így a 31% szerintem egyáltalán nem kevés.
A kérdésben szereplő tápban szerintem túl sok a felesleges növényi összetevő, pl. sokféle fűszernövény, burgonyakeményítő. Gyümölcs macskának? Ezt sosem értettem, mi az értelme. Az embernek nagyon jók a bogyósok, de a macska nem igazán profitál belőlük.
Persze a gabonás, szójafehérjés tápoknál jobb lehet.
Nekem a halas sokkal szimpatikusabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!